Tiltsam vagy hagyjam rá?
Arra gondol, hogy megugorja, mintha meg akarná hágni, de lehet, hogy csak a hátára tenné a lábát, vagy a marjára, nyakára, fejére ugrana fel szemből, a lényeg, hogy ő legyen felül, a másik meg alul. Ez egy kifejezettebb megnyilvánulása a dominanciának.
Te ismered a kutyádat. Ha tudod, hogy egy pisszenéssel le tudnád hívni, akkor én hagynám a helyedben hogy kihúzza magát, ha nem csinál mást és nem is kötözködik. Attól, hogy te vagy a főnök, a kutyák között még ugyan úgy lesz sorrend, az egyik feljebb lesz a másiknál. Amíg ezt finoman oldják meg, én engedem nekik, hiszen ez a természetük része, de állandó terrorizálást, zaklatást, egymásra mászást, netán morgást, vicsorgást, stb nem tűrök el (kivéve persze, ha jogos, de akkor meg a másik kutyát veszem elő).
Igen, a hágás imitálására gondoltam "mászás" alatt.
Ha téged zavar, akkor tiltsd, elvégre a te kutyád! Engem a mászás zavar, azt tiltom is, ha szokta (de mondom, nagyon ritka), de azt, hogy a fejét a másik marjára teszi, vagy a lábát, az nem zavar. Ha meg a másik kutyát zavarja, úgyis lerendezik. Teszem hozzá, domináns kanokkal (mert az enyém is kan) nem bandázunk.
1-es, 6-os vagyok.
Én is úgy vagyok ezzel, mint ahogy az 5-ös válaszoló. Vannak dolgok, amik beleférnek nálam és vannak, amik nem. A dominancia nem ellenség, ahogy azt sokan gondolják, így ezért sem tiltom ezeket. Persze kell egy határ, ez meg mindenkinek más. A balhét én sem tűröm, de mondom, miattunk nem szokott lenni.
A másik féltől függ...a kihúzás, pózolás, feszes mozgás, égbemeredő farok nálam még elmegy, de ha ezt huzamosabb ideig műveli, szólok, hogy elég, indulj. Ugyanis ebből aztán balhé lenne, ha a másik se fordul le.
A fej rátételt újabban hagyom, mert sokszor átviszi játékba. Ilyenkor mindkét kutyát figyelem, és a reakciók alapján állítom le vagy hagyom. Mert ugyanaz a viselkedés egyik kutya részéről azzal jár, hogy kutyám átviszi játékba, másik kutya részéről meg azzal, hogy jó pár csillapító jel után lerendezi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!