Mit csináljak vele? Orvos? Hagyjam? Kenjem be valamivel?
Lehet, hogy toklász ment az ujjai közé. Tudod, a fűnek az a kalászos magja, ami apránként befúrja magát a bőrbe és egyre mélyebbre csúszik.
Vidd el dokihoz, mert ha tényleg toklász, akkor eltályogosodhat, nagyon fájdalmas és súlyos lehet.
De te is megnézegetheted, az ujjbegyeddel óvatosan megtapogathatod, hogy nem érzed-e a fűkalász kiálló részét. Ha igen, akkor csipesszel ügyesen szedd ki és kezeld le betadinnal, ha nem, vagy benn szakad, akkor irány a doki.
Szia!
Mesélek neked valamit, igaz a cicámról. A cicusom lakásban tartott cica, egyik éjszaka kiszökött. Reggelre itt volt ugyan az ajtó előtt, de sántított a mellső bal lábára, nyalogatta, pici sebek voltak rajta de azt mondtuk semmi baja, a nyál majd begyógyítja, úgyis annyit nyalogatja. Vártunk, eltelt 2 nap, már nem is sántított, semmi gond nem volt. Utána 1 hét múlva, megint elkezdett sántítani, bedagadt a lába, hozzá sem engedett nyúlni. Jó kedve volt, evett, ivott, de fájt a lába. Elvittük dokihoz. Kiderült, hogy bakteriális fertőzése lett a kis sebtől, kapott egy csomó injekciót 2 héten keresztül, másfél hónapig kellett neki adnom tablettát (ne is mondjam, egy csomó pénzbe került).. Ha még tovább húztuk volna, lehet rá megy a cicám élete is. Én azt javaslom, ha ilyen van, vidd orvoshoz, pénzt, izgulást, felesleges stresszt spórolsz meg. Jobbulást a kutyusnak!
Már nem sántít, nem is nyalogatja. Megnéztem, nem látszik semmi, megnyomogattam, nem fájt neki. Jókedvű, szaladgál, eszik jól. Nem hiszem, hogy baja lenne.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!