Az igényeim alapján mit javasoltok, milyen fajta kutya lenne nekem ideális?
- közepes, nagyméretű
- ne fogadjon szót akárkinek
- legyen meg egyedül is ha épp nem lehetek vele
- védje meg a házat
Minél többet írtok annál jobb! előre is köszönöm!
Az igényeim alapján mit javasoltok, milyen gazdi lenne nekem ideális?
- sokat legyen velem
- szellemileg és fizikailag is kifárasszon
- el tudjon tartani (jó minőségű kaja, orvos)
- ne csak elvárásai legyenek, hanem szeressen is engem
Minél többet írtok, annál jobb! Előre is köszönöm!
Oké elmondtad te mit akarsz de mit tudsz neki nyújtani?
Napi hány óra agyi fárasztás?
Mennyi mozgás?
Lakás vagy panel?
Elsőnél a pont.
Vegyél gépet ha félsz egyedül!
Az első nyilván arra akart rávilágítani, ami a baj a legtöbb ilyen kérdéssel: az a kutya az ideális, aminek TE ki tudod elégíteni az igényeit ÉS emellé neked is megfelelő.
Tehát fontos hogy csak kinti vagy kinti-benti kutya lesz-e, napi hányszor, hány órás, milyen intenzitású sétára vinnéd, hány órát tudsz egy nap vele lenni, aktívan foglalkozni, kutyaiskolába, kiképzésre vinnéd-e (engedelmességi, ÖV), vannak-e más állatok, akikkel össze kéne szoknia, egyedüli kutya lenne-e, illetve hogy az anyagi kereteid milyenek (magyar fajták pl. olcsóbbak de minden tenyésztős kutya elég drága, cserébe vannak fajtamentők, menhelyek és nyilván ha nem telik az eltartására, esetleges kezelésére, akkor semmilyen kutya nem ajánlott).
Így ennyi alapján, amit írtál, elsőre a kuvasz ugrott be.
köszi hogy írtá. a kuvasz se lenne rossz.
kutyaiskolába járna, napi 2-3 órát biztos tudnék foglalkozni vele.
egy macska van még, aki kint arra megy amerre ajar mert kinti, szóval őt ne bántsa.
egyébként az akita inu ilyen szempontból, az is jó lenne?
Ha a macska nem kismacska akkor nem fogja bántani őt a kutya (tekintve ha kölyökkutya lesz)
Tapasztalatból mondom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!