Külterületre kell költöznöm, ahol rengeteg a betörés, rablás. Mindent visznek amit lehet. Milyen fajta kutya lenne ideális?
Szerintem is felesleges lenne egy kutyát kitenni ennek a veszélynek.
Mondanám, hogy szerezz be egy kuvaszt, vagy moszkvai őrkutyát, de hidd el, ha valaki be akar jutni, az be is fog :(
Szerintem is kamera, lehetőleg valami jó hangos riasztóval.
Kamera és ki kell írni hogy fel is veszi amit lát.. persze arra meg van maszk.. Kutyát ilyenre semmiképp, nagyon sokat kell foglalkozni egy kutyával ahhoz, hogy ne fogadjon el csak tőled ételt. és ez se 100% soha.
Úgyhogy kamera és rendőrséghez bekötött riasztó. Plusz akár mellé még egy kutya de csak magad miatt ne a terület őrzésére. És ha elmész otthonról akkor meg a kutya kennelbe, hogy ne mérgezzék meg. :/
Jaj, kuvaszt, moszkvai őrkutyán ne!
Ezek annyira megvadulnak a magánytól, hogy még téged is megtámadnak, a gyerekeket meg pláne.
Beidomított, kiképzett doberman párban jó, de én valamelyik security céget is megbíznám a biztonság kedvéért.
Ágybérlőt nem tudsz odavenni? Van olyan, aki csak éjjel dolgozik, nappal vigyázna a házra. Ha veszély van hívja a rendőrt.
Nagyon jól szigetelet házzal, de egy betanított dobi ára horor. Nem hiszem hogy kifizetnél annyit, több százezerről is szó lehet. Ha meg kölyköt veszel azt be kellene tanítani, ami akár 2-3 év. De nem hiszem hogy neked lenne annyi időd, mivel most kellene. Ráadásúl esélyes hogy ellopják még kicsinek, ha olyan helyen laksz. Esetleg nézz körűl menhelyen hátha.
De azt jó ha tudod egy ilyen tipusú kutyához kell ám tekintély, nem elég csak megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!