Mit tegyek hogy ne húza a kutyám a pórázt?
A pórázt fojtóra teszed, és lábhoz parancs, közbe rántod magad felé kíméletesen!
Megállsz vele, állj parancs, hopp, indulás, dicséret, jutalom falat..
ugyanezeket tanácsolom énis, de ha egy jutalomfalatot tartasz az orra előtt, akkor azt figyelve lazán megy melletted.
de viszont a feszes póráz, biztonságérzetet ad a kutyának, hogy ott a gazdi a hátamögött.
Én csak akkor rántom meg ha már NAGYON engedetlen!
AM ÉN A KLIKKERES KÉPZÉST JAVASOLOM!
Nekem nagyon bevált, Magyar vizslám van ami elég szimatolós fajta így mindig előre akart sietni főleg ha megérzett vmit. De mikor elkezdtem a klikkert már első alkalommal nagyon sikeres volt!!! Elkezdetek sétálni rövid pórázon, ha húz megállsz ha viszonylag szépen megy Klikk és jutifalat. aztán ezt jó sokszor K/J, majd egyre ritkábban de csak ha már tudja hogy mi a lényeg akkor nehezítsd,csak akkor jár K/jutifalat ha laza a póráz. és észre se veszi és olyan szépen megy meletted mint a kisangyal. és ami fontos neki is a jó élmény marad meg nem a póráz rángatásdod.
DE MIELŐTT ELKEZDED MINDENFÉLE KÉPENN OLVASD EL EZT www.klikker.hu
(mert azt is meg kell tanulni hogy miért Klikkelsz!előbb ezt kell megtanulnia)
Sok sikert!!
Eddig ezeket próbáltuk, nem sok sikerrel:
- megállás, más irányba fordulás
- jutalomfalat ha szépen jön (nem igazán érdekli éppen csak elveszi)
- rántás - ez sem hatja meg
- csak egyszer voltunk suliban (sajnos nem tudunk járni mert 20km-re van és nincs aki elvigyen) ott szögest akartak rá tenni de ez nekem nem tetszik
Sima nyakörvvel húzzátok vissza vagy fojtó van rajta (nem szöges, sima!)?
Mennyi ideig gyakoroltátok a fordulós, stb. dolgokat, illetve cserélgettétek őket?
És még egy, megkérdezhetem a kutya menhelyes nevét?
Először is pofahám használata.
Ha elkezd húzni, azonnal elfordítja a fejét a hám, a te oldalad felé.Ekkor add ki a "Nem" parancsot.Majd ezután azonnal indulj el a másik irányba.Amint újra elkezd húzni, ismételd meg a fentieket. Nagyon hamar rájön, ha húz nem arra mehet amerre ő akar. KB fél óra alatt minden kutya megtanulja.
Kép: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!