Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van a vakvezetőkutyáknak...

Miért van a vakvezetőkutyáknak olyan szomorú tekintetük?

Figyelt kérdés
Nem olyan borzasztóan szomorú, mint mondjuk a menhelyi kutyáké, inkább csak olyan búskomor.

#kutya #vakvezető #vakvezetés
2014. jún. 25. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Érzelmesek, figyelmesek, talán ezért :D

Sok mindenre oda kell figyelniük, és tudják, hogy a gazdi megbízik bennük, stb. szóval éreznek ők is, csak jobban :)

2014. jún. 25. 18:58
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, én már láttam vakvezetőt és végig lelkesen csóváló farokkal ment a gazdija mellett, ahogy azt kell
2014. jún. 25. 18:59
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

sztem a legtöbb vakvezető nem szomorú.

viszont laktam egy nyúgdíjas vakvezetővel aki az volt.

Ő azért volt olyan mert a (vak) gazdája verte időnként.

2014. jún. 25. 19:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is láttam már vidám vakvezetőt, de a legtöbb mint ilyen mélabús. Azt meg nem hinném, hogy annyi vak verné a kutyáját :)
2014. jún. 25. 19:07
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom (de tenyleg csak találgatok) azert nem olyan vidámak, mert hatalmas felelősség van a nyakukra terhelve: ők a falkavezérek, ráadásul beteg falkatagra vigyáznak, emiatt nem lehetnek gondtalanok, mindn percben óvatoskodniuk kell, mert a gazdájuk épsége rajtuk múlik és ők ezt pontosan értik.
2014. jún. 25. 19:08
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem szomorúak,csak nyilván extrém nyugodt és higgadt kutyák akik alkalmasak erre a feladatra.Ezért nicns túl nagy sansz rá,hogy egy csaholó, "vidám" ,energiabombát fogsz látni a vakok oldalán:)
2014. jún. 25. 19:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy vakvezető kutya szinte folyamatosan dolgozik, amikor az utcán látod, akkor pedig biztosan. Nem csóválhatja a farkát non-stop, nem? Egy hobbi, vagy akár versenyzó kutyában óriási energiák dolgoznak, direkt fel kell őket pörgetni ahhoz, hogy a maximális figyelmet, összpontosítást nyújtsák, ezzel szemben a vakvezetőnek, ami a nap 24 órájában bármit végre kell hajatnia, amit kérnek tőle és még ennél is többet, mert annyi mindenre figyelnie kell, döntéseket kell meghoznia, hogy nem csoda, hogy nem csóvál, meg örömködik ébrenlétének minden egyes percében.
2014. jún. 25. 20:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert Te szomorúnak látod a tekintetüket.

Az emberek nagyon nagy része (gondolom, te is) hobbi kutyával találkozik többet. A legtöbb családi kutya nincs megfelelően foglalkoztatva, de ha mégis, a kutyának akkor is rengeteg energiája marad arra, hogy pattogjon, örüljön. Amikor egy csillogó szemű, csóváló, pörgő kutya áll előtted, te azt gondolod, hogy boldog, de valójában inkább tettre kész és csinálni szeretne valamit.

Egy vakvezető kutya végigdolgozza az egész napját. Emiatt nem szomorú, mert szeret dolgozni, egyszerűen az van, hogy nem akar a többi embertől semmit, hiszen ő dolgozik, megvan a tennivalója, és nincsenek komoly energiafelhalmozódásai.

Egyébként, vakvezetőnek se a lassúbb, extranyugis kutyákat képzik ki, hiszen munkára a magabiztos, pörgősebb kutyák a jók, akik bírják a fizikai és a szellemi, lelki terhelést.

2014. jún. 25. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy náluk szakmai követelmény, hogy csak a gazdájukra figyeljenek, nyilván ne mászkáljanak el barátkozni, ne reagáljanak kutyákra, ne játsszanak munka közben, és különösen higgadt, nem pörgős állatok legyenek. Talán emiatt, mondjuk nekem nem tűntek szomorúnak, inkább komolynak.
2014. jún. 25. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgozok a kutyáimmal. Nap mint nap utazok velük, ledolgozzuk a műszakot, hazamegyünk, alszunk max ÖT órát, és megyünk újra dolgozni. Sakan mondják nekem is hogy szomorúak meg jajj szegény kutya. Igen amikor zsinórba nyomjuk a napokat, akkor nagyon fáradtak. Ott alszanak ahol tudnak pl vonaton.

De ettől még nem szomorúak. A területen éberek, tombolnak , játszanak, vagy éppen vitáznak a varjakkal.

Van egy ismerősöm aki vak, neki egy roki szukája van, és amíg dolgozik akkor nem pörög meg ficánkol össze vissza. De szoktak kutyásokkal beszélgetni, és amíg ismim beszélget, addig a kutyákkal hatalmasat játszik a roti.

2014. jún. 25. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!