Feljelenthetem? Míért vannak ilyen emberek?!
A gondom, nagyon komplikált. A kutyusom, 2 hete fialt 5 kölyköt.
Fajtatiszta berni pásztor. A kölykök is azok. Az anyjuk azonban ma délben elpusztult, mivel a kedves szomszédom megmérgezte. Először azt tünt fel, hogy nem megy a kölykeihez, és folyamatosan nyüszített. Kihívtam az állatorvost azonnal, de már nem tudott vele mit kezdeni. A kölyköket az orvos bevitte megfigyelésre, nem e mérgeződtek ők is, az anyatejjel, de szerintem nem. Borzasztóan maga alatt vagyok emiatt. Többen látták, hogy a szomszédom dobott valamit a kutyának, ketten azt mondták tanuskodnak is ha kell. Lehet ebben az esetben feljelentést tenni?
Nálunk a szomszéd (panelban) valami mérget öntött be az ajtó alatt, mert szerinte ugat a kutya (mikor nincs is otthon...), és elege van. Szerencsére otthon voltam, kutyát becsuktam a szobába, ajtót kinyitottam, volt meglepődés... :))
Feljelentést megtettem, de semmit nem csináltak... Megúszta pénzbírsággal... :)
Sajnálom a kutyust, remélem méltó büntetést kap a szomszédod.
Amúgy tenyésztő vagy? Csak azért kérdem, mert ugye a kutyusod nem rég ellett, gondolom mindkét félnek megvannak a tenyészszemléi, szűrései, mert ha nincs, akkor ugye ez szaporítás (bocs hogy belekötök, de lehet ez is indíték a szomszéd részéről, hogy nem tetszett neki, hogy jött a szaporulat).
A kölykök már megvannak, vigyázz rájuk és neveld fel őket.
Kedves kérdező, egyszer már válaszoltam. Nagyon sokat gondoltam rátok az éjszaka. Nekem 3 évvel ezelőtt ment el a beagle kutyusom, szintén a szomszéd mérgezte meg, annyi a különbség, hogy nem volt bizonyítékunk. :( Most, 23 évesen jutottam el arra a szintre, hogy ismét legyen kutyám. 10 hetes a kutyus, nagy már most is a kötődés. Nem bírnám mégegyszer végigcsinálni amit 3 évvel ezelőtt. Tudom, nem vigasztal de én tudom milyen rossz most :(
Majd ird meg kérlek mit mondott az orvos! Ha gondolod, irhatsz privit, hátha tudok segiteni
Elnézést de 8:14-nek igaza van. Tenyésztő vagy vagy csak egy szaporító?
A kicsiket 2 óránként kell etetni éjjel is.Langyos kicsit meleg kecske tejjel. Pipettával akit nem nyomsz le a torkán hagyod had szívja ő. Utána a feneküket és a hasukat finoman a zsinórra vigyázva kell dörzsölni langyos meleg vízes pamaccsal. Amíg nem pisilnek vagy kakilnak.
Nem akartam tolakodó lenni, csak ha épp nem mérgezés által ment volna el az anyakutya, akkor már rég a kérdező torkának esett volna mindenki, hogy most ő szaporító-e vagy sem.
Na meg azért sem mellékes kérdés, mert ha tényleg tenyésztő az illető, akkor anyagi kártérítést is követelhet a nagy értékű kutyája után.
Na meg a mérgező szomszéd is mondhat érdekességeket, esetleg eladásra szánt kutyákról, ami után nagyon sokan "elfelejtenek" adót fizetni (és ez meg a NAV-ot érdekelheti).
Szóval nem akartam én rosszat a kérdezőnek, csak itt vannak olyan dolgok, amiken átsiklott mindenki, pedig alapesetben ezért ugrani szoktak az itt válaszolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!