Munkakutyát szeretnék de a kiképző szerint két választásom van amivel tényleg megéri foglalkozni. Nekem ezek közül egyik sem tetszik mit tegyek?
Jajj hagyjuk már ezeket a német juhászos, meg belga juhászos kiképzőket... Általában ők semmilyen más fajtához nem értenek (többnyire ezekhez sem, csak azt hiszik), ezért szeretik elhordani mindennek a többi fajtát. Sajnos én ezt jól tudom, mert nekem rottweilerem van és olyan suliba jártunk, ahol a kiképző belgás és németes volt. A többit azt hiszem mondanom sem kell... túl sokáig nem jártunk oda, nem véletlenül.
Szóval, ne a kiképző miatt válassz xy fajtát, hanem olyat válassz, amilyet szeretnél, amivel tudsz foglalkozni, stb., aztán majd ahhoz kell találni egy jó sulit.
A német juhászok nagy része igaz, hogy túltenyésztett, de minőségi, színvonalas munkavonalú kennelekben még lehet találni igazi német juhászokat.
Jó munkakutya még szerintem a dobermann, cane corso, meg boxerből is lehet kifogni jobb képességűeket. A holland juhászt is dicsérik, bár én azt élőben még nem láttam dolgozni, és nem tudom, mennyire lehet elterjedt Magyarországon.
3-as vagyok.
Ne haragudj, de én ezt nem tudom megérteni... Sose tartanék belgát, vagy német juhászkutyát, csak azért, mert xy kiképző azt mondja, meg esetleg mert ismert. Főleg úgy, hogy nem is voltál vele megelégedve... Hát te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!