Mit gondoltak? Nem baj az, ha én felülbírálom a kutyaiskolában a kiképző szavát, ha példának okért nem tetszik valamelyik gyakorlat elvégzésének módszere?
Például miben bírálod felül?
Én is megtettem, de nekem barátias a kapcsolatom a kiképzővel, szoktam vigyázni a kutyáira, amikor el kell utaznia, stb. És tudja, hogy saját elképzeléseim vannak, más a felfogásom is a dolgokról (de nem ilyen alapvető dolgokról, mint kényszer vs. pozitív megerősítés, szabadon vs. pórázon kiképzés).
Viszont a TE kiképződ szerint baj, ha felülbírálod őt, és az ő esetében ugye ez érvényes. Én nem sokáig húznám egy olyan kiképző mellett, akinek ez a véleménye rólam, de tényleg jó lenne, ha leírnád, miben más a megközelítésetek, mert nem mindegy, hogy az a baja, hogy más alternatívát választasz, ami esetleg nem az ő stílusa, de ugyanúgy helyes/szabályos, vagy hülyeséget akarsz :D vagy ő a hülye :) Így nem tudom, kinek van igaza.
a kiképző irányt mutat, nem kell vakon követni.
ellenben te nem vagy szakember, így nem vagy képes eldönteni, hogy amit nem teszel meg , az később nem okoz -e problémát . pl: ha , a kutya a kiképzés alatt odakap a másik kutya felé , a legtöbb kutyaiskolában azonnal reagálni kell a kutya cselekedetére ( NEM vezényszó, és erős határozott pórázrántás, azaz a kutyában a rossz viselkedés azonnali korrigálása )
amennyiben viszont ,csak megszidod, a kutyád nem tanulja meg ,hogy mi a helyes viselkedés.
viszont a kiképzők sem istenek ,és bizony sokszor hibáznak is.
de , azért nem árt tanulni a kutyák viselkedéséről, hogy legalább értsd,hogy mit-miért kell csinálni.
( én magam sem értek mindenben egyet velük, de az esetek 90 %-ban megbízom bennük, és teszem amit javasolnak )
Első vagyok. Hát ebben neked volt igazad, én rühellem az ilyet :(
Nálunk nagyon domináns kutyánál csinálja ezt a kiképző, de nem mint fektetés megtanítása, hanem amikor rátámadt (magára a kiképzőre) a kutya.
Én otthagynám, mert ezek szerint a kiképző bunkó, a módszerei meg erőszakosak. Te magad is bebizonyítottad, hogy a pozitív megerősítés
- felgyorsítja a tanulást,
- mélyen rögzíti a tapasztalatokat.
Egy frászt csak jutalomra fogja, ekkora hülyeséget! Gyűlölöm az ilyen kiképzőket. A pozitív megerősítés gondolkozni tanítja a kutyákat, és még élvezi is, ergo tanulni AKAR önmaga is, a kényszer pedig kiöl belőle a dolgokat, és arra törekszik, hogy robottá váljon...
vagy othagyod őket vagy csendben, tiszteletteljesen tanulsz!
tudatlanul kioktatni egy szakembert nem szerencsés, csak magadat járatod le!-ha a munka menete vagy bármi más nem szimpatikus akkor elmehetsz egy másik tipusú iskolába vagy hívsz egy kiképzőt házhoz vagy beadod bentlakásos képzésre...
a kiképző arra gondolt, hogy a fekszik parancs után a kutyának fekve kell maradnia 1-2 percig? óráig ? napig ???
illetve a következő parancsig.
jó a pozitív megerősítés, de a kiképző által javasolt módszert is alkalmazni lehet, persze azért javasolják a kiképzés kezdetén,mert a kutya ,ha fel akar állni, azonnali visszacsatolást kap - a póráz nem engedi !
a lényeg nem a fektetés, hanem a fekve maradása a kutyának.
és ha már felkelt .... cseszheted a jutifalatot, mert már újra le kell fektetned !!!
tehát, nem arra tanítod ,hogy lefeküdjön ( és persze akkor keljen fel amikor csak akar !!!)
arra kell tanítani, hogy a feküdj parancsra ,ujabb parancsig fekve is maradjon !!!!
és a jutifalatra nem fog fekve maradni, csak lefekszik-felkel-lefekszik.....
mert erre trenírozod !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!