Akik kiállításokra járnak a kutyákkal, rögtön eredményesek voltatok vele?
Dehogy.
Amikor elkezdtem, szinte csak kudarcaim voltak. Most már, hogy benne vagyok jó pár éve a kiállításozásban és tenyésztésben, gyakrabban érünk el jó eredményt, de most sem mindig. A bírók sokszor azokat a kutyákat/tenyésztőket részesítik előnyben, amiket már ismernek.
Meg az sem mindegy, hogy milyen fajta kutyád van. Egy népszerű fajtánál (pl. most a magyar vizsla), ahol sok kutya van egy osztályban, nyilván nehezebb jó eredményt elérni. De láttam én már olyat, hogy egy fajtánál egy osztályban egyetlenegy kutya indult - nyilván az kapta meg a címet.
Voltam olyan színvonalas kiállításon, ahol a cane corso mint kozikai kutya szerepelt. Egyedül indultunk, kaptunk egy megfelelőt. 1 hónap múlva res CACIB-ot.
Szóval az sem mindegy, ki a bíró. A cc-m nagyon jó kutya volt (most már egy vén róka), de kan létére igencsak szukás a feje. Mégis rengeteg 2. helyezést kaptunk olyannal szemben is, akinek tök nagy feje volt.
A szálkás tacsimnak 12 hónapos korára meglett a HJCH, pedig olyan franciás állása volt, mint a fene. Jól kell eladni a kutyát. Egyébként nem lett tenyésztésbe vonva.
Szóval fontos, hogy tudd a kutyád hibáit és tudd korrigálni.
A corsóm egyszer megkapta, hogy kaszálva fut a hátsó lábaival. Megoldás: egyszerűen más tempóban futottam vele és máris nem kaszált.
Sok kis apró trükk van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!