Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hova adhatnám be?

Hova adhatnám be?

Figyelt kérdés
Kutyám folyamatosan, jelöl, bepisil.. hiába viszem le akár naponta 7×, belefáradtam. Melyik állatmenhely az ahova nyugodt szívvel be lehet adni?
2014. jún. 19. 13:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ivaros kan/szuka? Ha nem lehet egy rutinműtéttel minden orvosolható lenne. Vagy lehet dominancia nála, hogy kisajátítja a területet magának,esetleg húgyuti gondok pl húgykövesség,az is ingerli folyamatos vizelésre. Biztos nem a séták száma a gond,ki kell zárni a nevelési illetve egészségügyi kockázatokat is.
2014. jún. 19. 13:15
 2/17 A kérdező kommentje:
Soha nem gondoltam, hogy idáig jutok, de a folyamatos sikálás, bűzben élés, fertőtlenítést unom. Kan egyébként, és nevelve volt mindig és jelenleg is van.
2014. jún. 19. 13:16
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben nem menhelyben gondolkodnék (egyikbe sem adnám nyugodt szívvel), hanem keresnék neki olyan gazdit, aki kertes házban él. Ott nem gond, ha körbepisili a kertet.
2014. jún. 19. 13:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Orvos látta már? Egyáltalán nem biztos, hogy jókedvében csinálja, állhat egészségügyi probléma is a háttérben.

Másodikra annyit tudok mondani, hogy "állatmenhely" és "nyugodt szívvel"? Ez a két kifejezés soha nem lesz egy mondatban.

5/17 anonim ***** válasza:
100%
ivartalanításon nem gondoltkodtál még? nagyban segiteni szokta a jelölési problémákat
 6/17 anonim ***** válasza:
Megértem hogy szörnyű,de még nem válaszoltál, ivartalanítattad már?
2014. jún. 19. 13:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Most fogom, ez lesz az utolsó esély. És ekkor már elmondhatom, hogy mindent megpróbáltam. Hogyne látta volna orvos, keverék és genetikailag mindent megörökölt(diszplázia, cseresznyeszem...stbstb), méghozzá nagyon jó orvosunk van.. És ezekkel nincs is probléma, mert egyrészt kitudom fizetni, másrészt emiatt kerültünk egymáshoz sokkal közelebb.. sokat láttam szenvedni. De ez ami már megy több mint egy éve, bármit csinálok mindig 6 helyre jelöl vagy pisil. És kibírni tutira kibírja, mert ha itt vagyok, akkor nem csinálja. Csak ha nem látom.
2014. jún. 19. 13:22
 8/17 Imola Ágnes ***** válasza:
100%

Házhozjáró kiképzőt próbáltál? szobakennel használatát? Falkasorrend rendben? Le van rendesen mozgatva, mielőtt otthon hagyod?

Nincs olyan hely ahova nyugodt szívvel leadhatod. Ha leadod egy akármilyen menhelynek, akkor sincs mit kezdjenek vele. Eleve egy problémás kutya, szerinted mennyi esélye van gazdát találni a többi 150-200 mellett? Semmi. Gyepire is leadhatod, ott elaltatják, de aki gyepire adja a kutyáját, az legyen tökös, és altattassa el saját kezüleg, és nézzen a szemébe miközben megöli.

Valahogy a leírtakból az az érzésem, hogy messze nem próbáltál meg mindent...pl nincs ivartalanítva...ami azt jelenti, hogy műtét után sokkal várható majd a változás. Ha mindent megpróbáltál volna, akkor a kérdésedben ott lett volna az állatorvosok véleménye, a kiképzők véleménye, akiket felkerestél miatta, az is, hogy miért nem válik be a szobakennel....minden. Miért gondolod azt, hogy egy menhelyi önkéntesre kellene bíznod azt a terhet, amit te okoztál magadnak, és te nem tudod megoldani.

Lehet, hogy túl nyers vagyok, lehet, hogy nem tetszik a válaszom, de majd ha te is végignézed azt, ahogyan egy kutya éhenhal, mert leadta a gazdája, és nem hajlandó enni, akkor beszélgetünk más hangnemben is. Lehet, hogy nyers vagyok, de ép túlvagyok egy ideiglenesen, akit kidobott a gazdája, és a kedves gazda miatt az én házam volt pisiszagú...mégsem nyavajgok, pedig enm saját kutya.

2014. jún. 19. 14:01
 9/17 A kérdező kommentje:
Értem, hogy mit szeretnél mondani. Elhiheted, hogy nem ez lenne életem legjobb döntése. Nem szeretnék magyarázkodni, mert nincs miért. Babát tervezek, ha az ivartalanítás után nem történik változás, akkor bizony repül... Nem fogok húgyszagu lakásban gyereket nevelni. Egyébként is van még egy kutyám, aki nem csinálja ezt.. feladom a további bibelődést a kannal. Köszönöm a válaszokat.
2014. jún. 19. 14:10
 10/17 anonim ***** válasza:
A másik kutyád szuka?
2014. jún. 19. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!