Border collie nyírása?
Így van, neki a bundája nyújtja az egyetlen védelmet a Nap káros sugaraitól és egyben hőszigetel is. A kutyáknak egyébként sokkal érzékenyebb a bőrük, mint az embernek. Képzeld csak el, ha te is hipp-hopp leégsz, akkor a kutya?
Inkább kerüld el a nagyon bogáncsos területeket, de ha menne is bele, vizezd be sima vízzel a kutya szőrét, úgy könnyebben kijön belőle és nem roncsolja annyira a szőrszálak felületét.
Az ábrák értelmezéséhez talán még angoltudás se kell, szerintem józan paraszti ésszel belátható:
Ha úgy látod jónak,nyugodtan nyirasd le.
Évek óta minden nyáron lenyírjuk a borderünket. Láthatóan sokkal jobban bírja a meleget,jobban élvezi a nyarat.
A bundája minősége,mennyisége pedig semmit nem változott.
Rajta kívül több bordert is ismerek,akiket nyírnak. A tapasztalatok megegyeznek a miénkkel.
Én nem hiszek abban,hogy a bunda fűt-hűt. Sokkal nehezebben bírja bundásan a meleget. Valamint azt se felejtsük el,hogy az ő bundájuk az esős körülményekhez van kialakítva,nem a kánikulához.
Kedves Utolsó! Mindjárt megkapod itt, h ez nem hit kérdése... :D
De én veled értek egyet ;o)
Én is ismerek sok embert, akinek a 16 éves gyereke láncdohányos. De hát semmi bajuk, eddig még tüdőrákot se kapott egyik sem, meg hányan vannak akik 90 évesen is szívják. Jobban érzik is magukat ha szívják meg amúgy is mindenki ezt csinálja a suliban, hát nehogy kilógjon már a sorból, a szülőnek is jobb, mert nem rinyál a gyerek emiatt.
Akkor most más is szoktassam a gyerekét rá a cigire, mert néhány ember szerint ez dejó neki?
Persze azt csinál mindenki a saját kutyájával amit akar, de azért egy tudományosan alátámasztott és bizonyított TÉNYRŐL (hogy a kétrétegű bunda szigetel és hogy a cigi káros) ne mondjunk már olyat, hogy nem igaz, meg hogy nem hiszek benne. Hinni egyébként is a templomban kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!