Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie nyírása?

Border collie nyírása?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre kutyanyírással kapcsolatban. Három éves borderemnél merült fel a kérdés, nem is elsősorban a hosszú szőre, hanem a rengeteg bogáncs és toklász miatt. Egyelőre naponta fésüljük, de azt veszem észre, hogy - bár becsületesen tűri - se neki, se nekünk nem jó. A kert és a séták miatt folyton tele van, és amikor ő maga próbálja szedegetni, tépi a szőrét. Viszont hallottam, hogy nem jó a nyírás, mivel a szőrüknek hűtő funkciója is van, illetően nyírás után a szőr besűrűsödik. Ezért szívesen venném mind a tapasztalati, mind az "azt hallottam..." válaszokat. Előre is köszönöm.

2014. jún. 18. 19:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Így van, neki a bundája nyújtja az egyetlen védelmet a Nap káros sugaraitól és egyben hőszigetel is. A kutyáknak egyébként sokkal érzékenyebb a bőrük, mint az embernek. Képzeld csak el, ha te is hipp-hopp leégsz, akkor a kutya?

Inkább kerüld el a nagyon bogáncsos területeket, de ha menne is bele, vizezd be sima vízzel a kutya szőrét, úgy könnyebben kijön belőle és nem roncsolja annyira a szőrszálak felületét.

2014. jún. 18. 19:56
 2/19 anonim ***** válasza:
16%
Ezt a hőszigetelős dolgot sosem értettem. Ha te felveszel nyáron negyven fokban egy szőrme bundát az szigetel?
2014. jún. 18. 20:29
 3/19 anonim ***** válasza:
69%
még szerencse hogy a kabát és a kutya szőre távolról sem hasonlít egymásra
2014. jún. 18. 20:48
 4/19 anonim ***** válasza:

Az ábrák értelmezéséhez talán még angoltudás se kell, szerintem józan paraszti ésszel belátható:

[link]

2014. jún. 18. 22:42
 5/19 anonim ***** válasza:
Arra meg inkább nem mondok semmit, hogy még a saját kertetekben is toklászos és bogáncsos lesz... :)
2014. jún. 18. 22:43
 6/19 anonim ***** válasza:
72%
Nyírd le, nem lesz semmi baja - rengeteg ismerősöm nyírja a borderét és sosem égtek le, ugyanolyan szőr nőtt nekik vissza és hőgutát sem kaptak. Ellenben jobban érzik magukat nyáron, én azt látom és a gazdik is azt mondják.
2014. jún. 19. 01:42
 7/19 anonim ***** válasza:
72%

Ha úgy látod jónak,nyugodtan nyirasd le.

Évek óta minden nyáron lenyírjuk a borderünket. Láthatóan sokkal jobban bírja a meleget,jobban élvezi a nyarat.

A bundája minősége,mennyisége pedig semmit nem változott.

Rajta kívül több bordert is ismerek,akiket nyírnak. A tapasztalatok megegyeznek a miénkkel.

Én nem hiszek abban,hogy a bunda fűt-hűt. Sokkal nehezebben bírja bundásan a meleget. Valamint azt se felejtsük el,hogy az ő bundájuk az esős körülményekhez van kialakítva,nem a kánikulához.

2014. jún. 19. 12:38
 8/19 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Utolsó! Mindjárt megkapod itt, h ez nem hit kérdése... :D

De én veled értek egyet ;o)

2014. jún. 19. 13:03
 9/19 anonim ***** válasza:
60%

Én is ismerek sok embert, akinek a 16 éves gyereke láncdohányos. De hát semmi bajuk, eddig még tüdőrákot se kapott egyik sem, meg hányan vannak akik 90 évesen is szívják. Jobban érzik is magukat ha szívják meg amúgy is mindenki ezt csinálja a suliban, hát nehogy kilógjon már a sorból, a szülőnek is jobb, mert nem rinyál a gyerek emiatt.

Akkor most más is szoktassam a gyerekét rá a cigire, mert néhány ember szerint ez dejó neki?

Persze azt csinál mindenki a saját kutyájával amit akar, de azért egy tudományosan alátámasztott és bizonyított TÉNYRŐL (hogy a kétrétegű bunda szigetel és hogy a cigi káros) ne mondjunk már olyat, hogy nem igaz, meg hogy nem hiszek benne. Hinni egyébként is a templomban kell.

2014. jún. 19. 13:58
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg inkább Istenben :P minek hinni egy épületben???
2014. jún. 19. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!