Valaki tud mondani nekem Magyarországon jó munkavonalú "egzotikus" (fekete, ordas) színű német juhász kennelt?
bár most többen lepontoznak, és a fejemet veszik, de a "munkavonalas" nj keresésénél, kissé ki kell tolni a tk-nem tk kérdést. ugyanis vannak olyan munka nj-ok akik nem rendelkeznek tk-vel ( enyém is ilyen ), viszont a tk-s nj-ok, nem biztos ( sőt ), sokszor meg sem közelítik a "tényleges munkavonalat".
ha szereted a nj fajtát, és tényleg dolgozni ( ki is használod a kutyában rejlő adottságokat ) akarsz vele, akkor keress "munkára előnevelőket", akik majd ajánlanak Neked "szaporítót" ( me ugye ha nincs tk, az csak szaporító lehet, legalábbis többen ezt hiszik ), akik ténylegesen munkára "tenyésztenek".
Köszönöm a válaszokat !
Csak törzskönyvel vennék kutyát és ki használnám a lehetőségeit ! :)
ma 21:33
Ami a Szteinhartnál jó kutya, az a kérdezőnek túlságosan is jó.Általában a tenyésztők tökéletesen ki tudják válogatni a vevőhöz való kutyát, ha éppen van nekik olyan.
Mert az, hogy valaki munkást akar, még nem minden.
ma 07:42
Senki nem írta, hogy előneveltet vegyen.
utolsónak: a "07.42.es" valószínűleg az én írásomra reagált.
én azért írtam az "előnevelőket", mert ők jobban képben vannak, mint az "átlag" ember. jobban tudják, honnan-milyen kutyát érdemes választani.
kérdező: ha tk-es kutya érdekel, és tényleg munkavonal az amire vágysz, akkor nagyon zsebbe kell nyúlni! még kölyökként is magas az áruk ( nem beszélve a "tenyésztő kitételeiről" ), előnevelten pedig jócskán 1 millió felett az ( bár az sem biztos, hogy a lóvét lobogtatva eladnak Neked ) ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!