Szálkásszőrű tacskónk vagy pulink legyen?
2-en az előbbit, 2-en az utóbbit szeretnék a családból. Nem az első kutyusunk lenne, az előző lassan egy éve elpusztult.
A tacskóról azt olvastam hogy makacsabb, és hajlamos a hosszú háta miatt a bénulásra (az előző kutyánk halálához is bénulás vezetett, szóval nagyon szomorú lenne megint átélni) a pulitól viszont azért tartanak anyáék mert hogy az ugatós. De szerintem jobb házőrző lenne mint egy tacskó.
Szóval nem tudunk dönteni. Melyiket válasszuk?
Nagyon rossz tapasztalataim vannak a pulikról. Egymás után két szukám is volt, mindkettő nagyon veszekedős, verekedős( másik kutyámmal folyamatosan összebalhézott, mindig ő kezdeményezett). Nagyon csahosak, makacsok, egyik nagy macskavadász volt, egyszer rajtakaptam hogy egy macska hátsó combját zabálta.Úgy hogy pulit soha nem tartok többet, nagyon sok az idegbeteg közöttük.
Most van a második szálkásszőrű tacskónk, nagyon szófogadó, ragaszkodó, jó jelző és idegenekre vadul rá is támad. Jó vadász, csak akkor ugat mikor kell. Kutyákkal jól kijön. Nálunk 2 kuvasz van meg egy komondor mindegyikkel szembe kedves. Sőt a komondor hátán alszik ha hideg van. Magyar kutya párti vagyok, de inkább a tacskót ajánlom puli helyett. Viszont ha kisebb magyar kutyafajtát szeretnél akkor válaszd a mudit. Jó házőrző és nagyon szófogadó nem fogsz csalódni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!