Szerintetek ez igaz?
Igaz.
A versenyen az elvárás gyorsaságot, pontosságot kíván meg. Egy könnyebb felépítésű mali nyilván látványosabban tudja megoldani.
Majd kiderül az idei VB-n, kinek sikerül az első hely. Munkában azért még vannak különbségek, hol, melyik fajtát használják. Egyre jobban előtérbe kerülnek a mixek.
Időpont ma 20:40
Pont ezért gyártják a mixeket :))
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyébként nekem is feltűnt már hogy egyre gyakrabban kerül sor malinois - német juhász keverékek létrehozására, használatára.
Más fajták esetében isegyre gyakrabban hallom, hogy keresztezik őket a jobb használhatóságért (pl:roti - cane corso; fox terrier - jagd terrier stb.)
Én tisztában vagyok azzal, hogy az ember a használhatóságot szeretné előtérbe helyezni és kíváncsi is. Szerintem viszont jobb lenne ha nem elegyittenénk őket hanem minden fajtából kihoznánk a legjobbakat és végül tényleg csak a legjobbak versenyeznének tovább egymással.
Szerintetek?
Hivatalos versenyeken még nem indulnak mixek.
Az FCI VM pont azért nem igazán "fer", hiszen minden fajtának megvan a sajátossága.
Munkára, valódi munkára pedig az igény nem fajtáról szól, hanem használhatóságról. Egy darab kutya, ami megfeleljen az elvárásnak. Ezért nem is tenyésztgetik őket, hanem vásárolják fiatal korban a kutyákat.Nem foglalkoznak sem szülőkkel, sem mással, csak működjön az adott kutya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!