Az baj ha bizonytalan vagyok?
Figyelt kérdés
Szombaton fogok kapni egy bishon havanese-t.Már mindent meg vettem neki.Várom is meg nem is,attól félek félre nevelem vagy, hogy hamar elpusztul (a perzsa macskám is megbetegedett elvittük orvoshoz megvettük neki a drága gyógyszert és a tápot rá 1 hónapra elpusztult)2014. jún. 12. 23:27
1/4 anonim válasza:
első kutya?
ha igen, akkor ahogy tudod vidd oviba, ott majd eligazítanak.
2/4 sonia válasza:
Gondoskodj róla, hogy minden oltást időben megkapjon . Kockázatok mindig vannak, mert a fajkutyákat szeretik túltenyészteni, ami igen gyenge állományokat képes produkálni. Persze nem a frászt akarom rád hozni, mert biztos jó gazdija leszel (ha a cicádat is elvitted orvoshoz - sok ember le se sz@rja) Szóval a cicád is elkaphatott valami nyavalyát, sajnos én is így jártam egy mentett cicámmal, bár nem a kiadott pénzt sajnálom... hanem, hogy minden próbálkozás ellenére nem maradt életben. Félreneveléstől nem függ az élethossza, - csak a gondoskodás, kis odafigyelés.
3/4 anonim válasza:
Igen baj ha bizonytalan vagy, mert ha nem tudsz dolgokat, pl hogy kánikulában nem lehet a kutyát kocsiban hagyni felhúzott ablakkal, akkor sajnos az életébe kerülhet... mindennek olvass utána, bármilyen címszót beírsz a netre amire kíváncsi vagy, vagy nem vagy benne biztos, eltudod olvasni, megtudod érteni. Elsőként a falkavezérségre keress rá! Leírja az alap nevelési szabályokat.. Sok sikert és sok hosszú boldog együtt töltött éveket kívánok!
4/4 anonim válasza:
Ha jó helyről, jó tenyészetből való a kutyus, ha megkap minden oltást, féreghajtást, jó kaját, és ha rendesen utánaolvasol a dolgoknak, akkor nem lesz baj. Nyilván nem 100%, mert a fejére is eshet egy tégla, de a fentiek elegek hozzá, hogy a rizikót minimálisra csökkentsd.
Nézz utána szépen a dolgoknak, és ne hagyd, hogy a stresszelés tönkretegye a kiskutyavárás és -nevelés örömét! :) És ne restellj segítséget kérni kiképzőtől, állatorvostól, vagy a tenyésztőtől! Senki nem úgy született, hogy értett a kutyákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!