Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan viseltétek a kezdeti...

Ti hogyan viseltétek a kezdeti nehézségeket kölyökkutyával? (Lakásban tartók)

Figyelt kérdés
Most kaptam egy kölyökkutyát, nagyon kedves jóságos kutya. De olyan lelkiismeretfurdalásom van ha leszidom, midig olyat rág amit nem szabadna. Tanulgatja a dolgokat de még mindig sűrűn le kell szidnom.Pedig sok rágcsálni való játékot kap. Néha teljesen megőrül,ugat,szaladgál, ez ugye csak ilyen gyerekkori bolondéria?

2014. jún. 12. 22:03
 1/6 sippara ***** válasza:
100%
Nem kell mindenért rögtön leszidni, ebben a korban elég egy határozott nem, és az adott nemrágcsálnivaló elvétele (esetleg pótlása rágcsálnivalóval), legrosszabb esetben egy apró nózira koppintás. Az ugatás-rohangászás kitörő energia, ez magától is csökken idővel, ha pedig nagyobb korában rendszeresen és rendesen le is lesz mozgatva, fárasztva, nyoma sem marad :) Sok sikert és boldogságot a picúrhoz! :)
2014. jún. 12. 22:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj még akkor rászólni, amikor látod rajta, hogy indulna megrágni a dolgokat vagy ha rosszat akar tenni. Idővel meg fogja tanulni, hogy mit szabad és mit nem. Játssz vele sokat, tanítsd meg trükkökre, dicsérd meg ha ügyes és nem lesz gond. Igen, idővel kinövi, de ez attól is függ, hogy milyen fajta.
2014. jún. 12. 22:08
 3/6 A kérdező kommentje:

kis angol agár

már sokat tanultunk, fekszik, ül, áll, pacsi megyeget, a gyere ide viszont nagyon jól megy, mert szeretném majd póráz nélkül is sétáltatni. Játék közben viszont nagy a megbolondulás akkor nem is jön hozzám ha hívom(de ez majd idővel jobb lesz)

2014. jún. 12. 22:26
 4/6 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy eléggé lefárasztom-e. Egésznap alszik, ha meg nem alszik akkor lemegyünk is futkosunk, én nekiiramodok, ő meg fut utánam :D vicces lehet, de nekem sem árt a mozgás :) labdázunk, vagy botot dobálok neki. vagy a lakásban trükköket tanulunk, plüssmacival játszunk. Kicsit fura hogy ilyen sokat alszik, bár biztos kölyök azért :)
2014. jún. 12. 22:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Leszidni egy kölyök kutyát még annyira nem szabad, ahogy írták, egy határozott nem is elég kellene, hogy legyen, a megfelelő pillanatban. Sok kutyánál a szidással csak azt lehet elérni, hogy a lelke teljesen összetörik. Ezen lehet röhögni, de tényleg így van! Sok kutya nem bírja elviselni, ha túl hangosan szólnak rá, vagy túl durvák vele, akár nevelésben, akár a kiképzésben, de egy kölyök már pláne nem! Nem arra kell koncentrálni, hogy mit nem szabad és miért lehet büntetni, hanem arra, hogy mit lehet, tehát a helyes útra terelni.

Rágásos dolgok nálunk is voltak, volt, hogy egymás után 20-szor kellett a kutyára szólni emiatt, de ez türelemjáték. Persze, vannak akik úgy gondolják, hogy a kutyára egyszer kell rászólni valamiért, de akkor nagyon, és akkor tuti nem csinálja többet. Én ezzel nem teljesen értek egyet, pláne nem ilyen apróságok miatt.

A kapcsolat építésén munkálkodj és azon, hogy a helyes útra tereld, ne pedig a szidás legyen előtérben! Hiába kap sok rágcsálni való játékot, ha unatkozik. Plusz nem is minden kutyát érdekelnek az ilyen rágcsák, pláne nem köti le őket sokáig.

Azért alszik sokat, mert még kölyök, ez természetes. Próbálj meg kicsit többet foglalkozni vele, és következetes lenni, ami nem a szidást jelenti :)

2014. jún. 13. 08:56
 6/6 A kérdező kommentje:
azért leszoktam szidni néha, de a dicséret nagyobb arányú, mert ha már oda jön hozzám vagy játék van a szájában, nagyon megdícsérem, simogatom, odabújok hozzá. érti is mert ő is bújik hozzám és nyalogat. olyan mint egy kiscica, belefekszik az ölembe és örül hogy dícsérem :)
2014. jún. 13. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!