Nektek hogy néz ki egy kutyás napotok?
Hétköznap reggel korábban felkelek, hogy még suli előtt tudjam mozgatni egy olyan fél órát, így napközben nyugodtabb lesz. (amúgy udvaron van a kutyus) 3fele hazaérek, akkor bejöhet a lakásba és ott van velem, estefelé a kertben játszok/gyakorolok vele, aztán elviszem sétálni. Ha van rá lehetőség, megyünk kutyafuttatóba is játszani meg bandázni, ezt a héten 2-3szor szoktuk, sajna elég messze van a futi. :\ Hétvégéken agility edzésen vagyunk, és kocsival elmegyünk valamerre messzebbre sétálni, vagy bármilyen kutyás rendezvényre.
Mostanában sokat járunk úszni is, nagyon élvezi. 6 éves kanom van amúgy:)
Két kutyánk van, kinti-bentiek. Egy napunk általában így néz ki: reggel felkelek, az egyiküket megetetem (a másik csak egyszer eszik egy nap), majd kimegy elvégezni a dolgát. Bejön, aztán még alszunk/pihenünk egy órát, vagy többet, mikor hogy. Utána kiengedem őket, kint vannak egész nap. Majd este 7 körül vagy egy jó órás séta a közeli erdős részre, ahol játszunk, szaladgálnak, stb.
Ha nincs túl meleg, akkor napközben itthon is van még plusz egy kis játék.
Ez úgy nagy általánosságban.
De van olyan, hogy valami miatt nem megyünk sétálni. Olyankor itthon van játék, vagy előfordul, hogy az sincs és csak úgy elvannak kint egész nap, de ez nagyon ritka.
Ha viszont hűvösebb az idő, akkor ugye megint más, mert pl. télen akkor megyünk sétálni, mikor épp ráérünk, nem kell megvárni az estét, meg a hóban amúgy is jobban szeretek kint lenni, így több a játék is.
Sétálni egyébként naponta egyszer megyünk, mert ott az udvar, szóval szerintem elég egy is.
A hétvége is általában így néz ki, ahogy fent leírtam.
Átlagban heti egyszer megyünk hosszabb sétára, az kb. 3-4 órás. Illetve néha megyünk úszni, kirándulni, tesótalálkozóra, más kutyákkal bandázni, stb.
Szóval nálunk nagyon változó, de nagy általánosságban napi egy óra foglalkozás van.
Egy kutyám van, kint és bent is lehet. Reggel amikor készülődök beengedem, kicsit megsimogatom, törődök vele. Amikor elmegyek akkor a kertben van, alszik, játszik. Délután, amikor hazérek játszunk egy órát a kertben majd beengedem. Megcsinálom az egyéb feladataimat,közben ha megunom tanítom egy kicsit. Ha kedvem van elviszem sétáltatni, kutyafuttatóba stb. /heti 2-3 alkalom/
Este kiengedem. Megfuttatom, labdázunk stb majd enni adok neki. Hétvégén sokszor elmegyünk kirándulni.
Egy kutyám van, lakásban tartom. Hétköznap reggel miután elkészülődtem, elviszem egyet futni a közeli rétre (jó fél-háromnegyed óra), ha felérünk adok neki reggelit és elmegyek dolgozni. Hazaérek, ebédelek (bár az ebéd néha kimarad :) ) és megyünk sétálni, ez olyan 1,5-2 órás szokott lenni (ebben van szabadon való futás, játék, illetve városi séta is), gyakran más kutyákkal, de néha egyedül. Aztán hazamegyünk, még egyszer kap enni (én a napi adagját két részre osztom el), alszik egyet, és lemegyünk még egyszer utoljára, hogy elvégezze a dolgát, ha találkozunk ismerős kutyával, még játszik is egyet. Hétvégente pedig megyünk kirándulni a barátokkal, ha jó idő van, elviszem úsztatni, szerencsére a közelben elég sok a kirándulási lehetőség, így változatossá tudom tenni számára a hétvégi sétákat.
Ja, és egy 1,5 amstaffom van. :)
Én reggel sétálok vele kb. fél órát, aztán megkajálunk, utána alszik, ebédelünk, délután Tv-zünk vagy mikor tanultam a vizsgáimra, akkor abban "segített", aztán megyek bicajozni, ő olyankor kísér, estefelé sétálunk ismét, utána játszunk, vacsizik, és megy aludni :)
12 éves lesz az idén :)
Reggel 6-kor udvarra ki, folyóügyek elintézése, aztán reggeli. Utána kb 9ig pihenés, addigra már kezdenek zsizsegni. Délelőtt ők elrohangálnak, birkóznak, kötelet húznak egymással. Délután valamikor, mindig más időpontban kimegyek velük játszani. Minimum 1-2 óra aktív mozgás, labdázás, gumiztatás, ugráltatás, közös kötelezés, minden ami csak érdekes vagy fárasztó lehet. Közben vagy utána tanulás. Levezetésképp egy kis keresős játék. Mire ezeknek vége addigra vagy jönnek hozzánk kutyás ismerősök vagy mi indulunk hozzájuk vagy közösen a mezőre kimegyünk vagy esetleg a futtatóban találkozunk. Ez is minimum másfél óra. Hazajövünk akkor pihenő, de kb fél óra-óra múlva elkezdenek bent játszani, szóval kiengedem őket és megint megy a rohangálás, birkózás egymással. Este 9kor beparancsolom őket, mert fél 10körül vacsora és ne egyenek már úgy, hogy előtte közvetlenül szaladgáltak, ugráltak. Vacsora után 1 óra kényszerpihenő, aztán megint benti játék. Olyan fél12-éjféltájban már elcsendesednek végre és aztán másnap ez kezdődik előlről :D
Ha olyan a munka akkor van, hogy 9 órát be vannak zárva de akkor estig megszakítás nélkül aktiv mozgás van, esetleg még a vacsora is későbbre van csúsztatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!