Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám ha füvet eszik pár...

Kutyám ha füvet eszik pár perc mulv öklendezik és ilyen sárgás folyadékkal nyúlós is és kijön belőle, miért van ez?

Figyelt kérdés
2008. júl. 30. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyámnál is ez a helyzet, meg a sógornőm kutyusánál is. Egyszer valaki azt mondta, hogy így szabadulnak meg a felesleges gyomorsavtól.
2008. júl. 30. 19:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a kutyák általában akkor legelnek, ha ha valami nincs rendben a gyomrukkal. A fűtől, ha eleget esznek hánynak, így kitisztítják a gyomorból a felesleges anyagokat. Ha viszont túl gyakran (minden nap) csinálja akkor meg kéne nézetni orvossal, mert súlyosabb gyomorprobléma is lehet a háttérben.
2008. júl. 30. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ilyenkor epét hánynak! A spanciknál különösen veszélyes a fűevés, mert nem hányják ki. Egyszer láttam a tv-ben, hogy a spanci gyorából 15 kg füvet műtöttek ki!
2008. júl. 30. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel önmagukat tisztitják,igy a lenyelt szőrszálakat csak fű segitségével tudják kihányni.szóval semmi pánik,ez olyan kutyadolog:)
2008. júl. 30. 20:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Jaj nagyon szépen köszönöm,azthittem,hogy súlyosabb a dolog.

Amúgy nem mindennap csinálja ezt,hála istennek.:)

és mégegyszer köszönöm mindenkinek :)

2008. júl. 31. 00:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ó, megszeretném köszönni annak, aki azt írta, hogy a spancik nem öklendezik fel az elfogyasztott füvet. Két kutyám van, egy keverék és egy spani, a keverék miután megette már jön is felfelé, de a spani egyszer-kétszer evett, de nem öklendezett. Köszönöm, legalább nem kell aggódnom! :)

--

Egyébként teljesen természetes! De ezt már elmondták, szóval nem részletezem ;)

2008. júl. 31. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia én ugy tudom hogy akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.Ha jól emlékszem doki mondta még régebben én olyankor egy fél Nilacidot adok neki attól baja nem lehet viszont a gyomra hamar helyre jön.Ugyan ugy lehet nekik adni mint pl. az Algopyrint csak a mennyiség nem mindegy.

És túl sűrűn sem szabad.Én évek óta adok Nilacidot a kutyusomnak soha(!) nm volt még baja tőle.És ezért nem is engedem neki hogy füvet egyen.

2008. aug. 2. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!