Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnak sírni a kutyák?

Tudnak sírni a kutyák?

Figyelt kérdés
Majdnem minden másnap elmegyek sétálni a kiskutyámmal, amikor párom nem dolgozik, akkor ő is. Múlt héten is hárman indultunk neki, be kellett mennem 4 helyre: pékség, hentes, gyógyszertár, szolárium. A szoli volt az utolsó, ott töltöttem a legtöbb időt. Amikor bementem, kiskutyánk vinnyogott, ugatott utánam, ki akarta magát tépni a párom kezéből. Mikor kijöttem, úgy láttam, mintha a megszokottnál vörösebb lett volna a szeme. Sírt?? Lehetséges? Azt hitte, soha többet nem lát?

2014. jún. 5. 15:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben szerintem a te kutyád nem sírt, hanem a helyzet az lehetett, amit Little Red is írt.

De véleményem szerint a kutyák tudnak síráshoz hasonló módon reagálni egy-egy heves érzelemre (mert az számomra nem kétséges, hogy éreznek). Egyszer pl az egyik kutyám aludt, én a másik szobában olvastam. Egyszer csak nagy nyüszítésre lettem figyelmes. A nevén szólítottam, és még az álom hatása alatt, kótyagosan odabotorkált hozzám, és esküszöm, hogy hüppögött közben, mint egy totyis gyerek. Szerintem valami nagyon ijesztőt vagy fájdalmasat álmodhatott.

De azért úgy sírni, mint egy ember, könnyekkel, nem tudnak.

2014. jún. 5. 19:19
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Azt nem értem, hogy egyes emberek miért gondolják úgy, hogy a sírás és egyéb érzelmek emberi tulajdonságok, érzések. Ez az egyik, a másik pedig, hogy nagyon sok olyan dolog létezik, amit az ember az agyával felfogni sem képes és nem is tud a létezéséről... A kutyák éreznek,vannak érzéseik, tisztábbak mint néhány embernek. Ez elmondható minden állatról ugyanúgy. Az ösztönök vezérelte cselekvésről is megvan a véleményem, mert ugyanúgy irányítják ezek alapján az állatokat az ösztönök, mint az embert. Egy példa arra, hogy az ösztönt nem csak az ember tudja elnyomni magában, hanem az állat is: Mit csinál egy kutya, ha vészhelyzetben érzi magát? Védi magát, foggal, körömmel... És mit csinál ugyanez a kutya ha olyan bántja akit kedvel, megbízik benne? Bármilyen hihetetlen..., de nem támad, nem védi magát...
2014. jún. 6. 07:28
 13/14 anonim ***** válasza:
És akkor ennyit a csupán ösztönös cselekvésről... Igenis vannak a kutyáknak érzéseik, sírni is tudnak!
2014. jún. 6. 07:29
 14/14 anonim ***** válasza:

De ki mondta, h nincsene érzelmeik?????

Senki!

Vannak, csak épp nem olan, mint nekünk. Csak sokan ezt el sem tudják képzelni, mert leragadtak az emberi érzelmeknél. A kutya nem tud úgy könnyel sírni, mint mi....

2014. jún. 6. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!