Letezik olyan hogy izgaga, szertelen, magas energiaszintu kolyokkutyabol nyugodt, szofogado felnott valik?
Tobb helyrol informalodtam es ott azt irjak-mondjak, hogy valasszuk a nekunk valo kolykot az alombol. Merthogy kulonbozo energiaszintjuk van, van amelyik nyugodt kolyokkent is, es van, amelyik nagyon izgaga.
Ezt nem tudtam meg, mikor en kivalasztottam egy kolykot, 4 db volt mar csak, es mindegyik ossze vissza nyaldosott es ugralt. Kivalasztottam egyet, alaposabb egyeb megfigyeles nelkul. Azota is sokat gondolok a tesoira, ugyan mi lett veluk...Bizok benne, jo helyre kerultek.
Idokozben eltelt masfel ev, es sokat valtozott a viselkedese, de gyakran figyelmetlenkedik, illetve nagyon gyakran elterelodik a figyelme, eleg egy szag,egy hang...
Ez nem amiatt van h "nem a megfelelő" kölyköt választottad, hanem azért mert nem tudod motiválni a kutyát, nem tudsz érdekesebb alternatívát mutatni neki, a szagon vagy a hangon kívül. Ezen lehet dolgozni, ez nem tragédia, de pláne h azavar, akkor érdemes nem annyiban hagyni.
Egyébiránt a kutya kölyökkori jelleme inkább csak iránymutató, nem kőbe vésett jellemrajz. Pláne h ahogy kikerülnek az alomból és egyedül maradnak, sokan teljesen megváltoznak az adott pillanattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!