Kedves Hölgyek és Urak! Segítséget szeretnek kérni kutyaválasztásban. Nagyon sok kutyus tetszik, de nem tudom hogy igazán melyik illene hozzám?
Boston terrier???
Az egy mozgás igényes eleven állat! Aki imád mozogni
"gyerek nincs a családban, így nem kizáró ok. sétáltatni úgy tudnám, hogy meló előtt egy kb 20-30 perc, meló után 1,5-2 óra séta, illetve este egy bő fél óra, hétvégén meg kifulladásig =)"
E mellé bármelyik nem terrier max. 12 kg-os fajtát simán be lehet vállalni, én mudit (10 kg) tartok hasonló séta mennyiséggel.
A lakásban való ugatósság nagyrészt nevelés kérdése. Válaszd ki, amelyik tetszik. Vannak kevésbé szőrhullató fajták,mint a bichonok, uszkár. A mopsz szerintem a legkevésbé ugatós, de eléggé hullik a szőre, és ha rosszul neveled, lehet ugatós.
Amiket NE:
- Foxterrier - energiabomba
- Beagle és Csivava - makacsak, akaratosak, nem első kutyának valók :)
Elmész egy menhelyre és elmondod az igényeidet. Több alkalommal is kilátogathatsz.
VAGY elmész egy sintértelepre és elhozol egy kistestű, felnőtt, nem túl virgonc kutyát. Minden kutyát meg lehet nevelni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!