Kedves Hölgyek és Urak! Segítséget szeretnek kérni kutyaválasztásban. Nagyon sok kutyus tetszik, de nem tudom hogy igazán melyik illene hozzám?
Kedves Kérdező!
1. Ez nagyon szúrja a szemem, muszáj helyre tennem ezt a dolgot: a kertbe is be van zárva a kutya, a legtöbb kutya nem rohangászik a kertben "szabadon", napi egyszer azt is el kéne vinni sétálni.
Ha meg tudsz felelni ezeknek:
- napi 2 egészségügyi (általában kb 10 perc) séta
- napi 1 játszós séta, ha van, kutyafuttatóval - kb 1 óra
- 2 séta között kb 8 (+/- 2) óra teljen el
- tenyésztőtől (kb 100.000 Ft-ért) veszel kutyát
akkor én a mopszot ajánlanám neked, mivel kis mozgásigényű, kevéssé ugatós fajta (viszont horkol és röfög).
A kölyköt azonban egy ideig 2 óránként kell levinni, hogy gyorsan szobatiszta legyen. Viszont hiába szobatiszta, ha nincs otthon senki, aki kiengedné, akkor be fog pisilni, mert 8-10 órát egy kölyök nem bír ki. Szóval vagy otthon van valaki, vagy sokat kell takarítanod. Egy felnőtt kutya befogadásával (vagy egy tenyésztőnél maradt, már idősebb kölyök, felnőtt kutya megvételével) ez a sok bonyodalom elkerülhető.
A westiet nem ajánlom higyj nekem!!
A tacsi jó választás de a bichon társasági kutya így nem lehet sokáig egyedül hagyni
Nagyon eleven kutyák. Legalábbis amelyiken én ismered mind az :D
Esetleg mopsz?
Aminek a nevében benne van, hogy terrier, azt én nem ajánlanám, mert nagyobb a mozgásigénye, mint amit írtam már (2*10 perc eü + 1 óra játszós). Persze, ha ennél több időd is van (mert ezt mi nem tudjuk megítélni), akkor választhatsz nagyobb mozgásigényű fajtát, mint amilyen a boston terrier is. A palotapincsi is jó, a basset viszont egy nehéz (asszem több, mint 15 kg), rövid lábú kutya, ha emeleten laktok lift nélkül, feltétlenül cipelgetni kéne.
Egyébként, ha napi 10 órát vagy házon kívül, a többi időt pedig a kutyával töltenéd, akkor a többi társasági kutya is jó, hiszen ennyi időt minden kutyának illik kibírni, viszont ezek azért nagyobb mozgásigényűek és ugatósabbak, mint a mopsz (vagy a francia bulldog, amit azért nem ajánlottam elsőnek, mert igen makacs).
En pont a francia bulldogot ajanlottam volna kedves utolso :) nagyon okos kutyak.Jol tanithatok nagyon gyerekbaratok is ami nem hatrany ha a csaladban van gyerek.A nap nagy reszeben alszanak, de a setak soran nagyon aktivak es igenylik a napi 2 lefarasztos jatekos setat (plusz az eu setak termeszetesen).
Mi orokbe fogadtunk kistestu 3-4 honapos kutyat (terrier keverek) es azt leszamitva, hogy mindent szetrag megcsocsal nincs vele bajunk, pedig utcarol fogtak be ( a legnagyobb lelki serulese talan az a 2 nap a menhelyen, mert nagyon fel a nagytestu kutyaktol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!