Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma vettem észre, hogy a...

Ma vettem észre, hogy a kutyámnak a szája alatt, igazából a szája végén van egy kemény púp. Nem nagy, de érezni, eddig nem volt ott! Mi lehet?

Figyelt kérdés

Amint hazaértem is, észrevettem, hogy kicsit levertebb, mint szokott és nem is vonyít, mint máskor, a szemembe se nézett, erővel elfordította a fejét. Adtunk neki algopyrint májkrémmel.

Fogunk hívni állatorvost, ha anyukám hazaért, de valaki már tapasztalt ilyet? Esetleg a fogával lehet valami? (Nem tudtuk megnézni) Tegnap kapott csontot, ma reggel főtt rizst evett.

2014. jún. 3. 11:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Vállalom, hogy engem is letámadsz, de akkor is elmondom, hogy legközelebb ne adj semmilyen állatodnak gyógyszert, mielőtt orvoshoz viszed. Akadályozhatod a munkáját azzal, hogy esetleg nem tud neki másik gyógyszert beadni, mert kölcsönhatásba lépne az általad beadottal. Tudom, hogy jót akartál, de ezt meg kell tanulnod. Egy állatra gyakran más hatással vannak a gyógyszerek, mint ránk, emberekre, ezért legalább telefonon mindig konzultálj az állatorvossal.
2014. jún. 3. 11:49
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

A "minek adtál neki gyógyszert" hangoztatóknak:

Volt egy fél éves németjuhászom, bekapott egy darazsat, ami megcsípte a nyelve alatt. Olyan hirtelen dagadt be neki, hogy idő sem lett volna kihívni az állatorvost (nem mellesleg az itteni állatorvos inkább néz ki hentesnek, mint orvosnak, ha oltani viszem a kutyámat, akkor is mintha a fogamat húznák...), így anyám (hivatásos ápolónő) adott neki gyógyszert. Igen, emberit. Igen, olyat amit egy embernél alkalmazna ilyen esetben.

A kutya fél óra múlva már boldogan játszott az udvarban.

2014. jún. 3. 11:50
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 11.50, te is érzed, ugye, hogy a tiéd egy teljesen szélsőséges eset. Egyrészt tényleg azonnal cselekedni kellett, másrészt hentesed van orvos helyett, harmadrészt édesanyád ápolónő. Természetes, hogy adtál be neki gyógyszert. A kérdésben egy gyerek adott be a kutyájának egy púpra orvosságot, úgy, hogy el is viszi orvoshoz.
2014. jún. 3. 11:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy orvos nem tudott segíteni az állataidon, akkor keress egy másikat. Vagy ne tarts állatot. Még egy opció: elvégzed az állatorvosi egyetemet, és akkor nem kell orvoshoz vinned, magad tudod majd őket gyógyítani. Jobb ötletem nincs. Segíteni próbálunk, elmondjuk a tapasztalatainkat, nem kell egyből nekünk ugrani. Nem kioktatásként mondtuk, h vidd orvoshoz.
2014. jún. 3. 12:57
 15/17 anonim ***** válasza:
Gyakran fogprobléma,viszont UH,RTG nėlkü a doki is csak találgatni fog.Vigyėtek be inkább egy felszerelt rendelőbe.
2014. jún. 3. 13:23
 16/17 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, igen, tudom hogy az én esetem szélsőséges, nem is kioktatásnak szántam amit írtam. De amit itt némelyik kommentelő írt, kb. úgy hangzott, mintha az lenne a szentírás...
2014. jún. 3. 16:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Na, akkor én meg beállok a kioktatók sorába. :)

Ezért fontos az állandóan hangoztatott falkasorrend, mert csakis úgy nyerhető el 100%-osan egy kutya bizalma, vívható ki a tisztelete, és ha ez megvan, akkor nincs ilyen probléma, hogy "nem lehet lefogni".

Teljesen természetes, hogy ha a saját kutyámnak bárhol bármilyen baja van, mindenféle lefogás nélkül hagyja megnézni, egész egyszerűen pusztán a bizalom okán. Akár némi fájdalmat is elviselve.

Ha érzi hogy baj van, akkor a segítő szándékot is tökéletesen érzi.

2014. jún. 3. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!