Ma vettem észre, hogy a kutyámnak a szája alatt, igazából a szája végén van egy kemény púp. Nem nagy, de érezni, eddig nem volt ott! Mi lehet?
Amint hazaértem is, észrevettem, hogy kicsit levertebb, mint szokott és nem is vonyít, mint máskor, a szemembe se nézett, erővel elfordította a fejét. Adtunk neki algopyrint májkrémmel.
Fogunk hívni állatorvost, ha anyukám hazaért, de valaki már tapasztalt ilyet? Esetleg a fogával lehet valami? (Nem tudtuk megnézni) Tegnap kapott csontot, ma reggel főtt rizst evett.
A "minek adtál neki gyógyszert" hangoztatóknak:
Volt egy fél éves németjuhászom, bekapott egy darazsat, ami megcsípte a nyelve alatt. Olyan hirtelen dagadt be neki, hogy idő sem lett volna kihívni az állatorvost (nem mellesleg az itteni állatorvos inkább néz ki hentesnek, mint orvosnak, ha oltani viszem a kutyámat, akkor is mintha a fogamat húznák...), így anyám (hivatásos ápolónő) adott neki gyógyszert. Igen, emberit. Igen, olyat amit egy embernél alkalmazna ilyen esetben.
A kutya fél óra múlva már boldogan játszott az udvarban.
Na, akkor én meg beállok a kioktatók sorába. :)
Ezért fontos az állandóan hangoztatott falkasorrend, mert csakis úgy nyerhető el 100%-osan egy kutya bizalma, vívható ki a tisztelete, és ha ez megvan, akkor nincs ilyen probléma, hogy "nem lehet lefogni".
Teljesen természetes, hogy ha a saját kutyámnak bárhol bármilyen baja van, mindenféle lefogás nélkül hagyja megnézni, egész egyszerűen pusztán a bizalom okán. Akár némi fájdalmat is elviselve.
Ha érzi hogy baj van, akkor a segítő szándékot is tökéletesen érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!