Hogy tanítsam a kutyámat az alapokra, ha az ülést tudja, de sehogysem tanulja meg a fekvést?
Ezt a jutalomfalatos módszert én is kipróbáltam és bevált!!Ha így megy, próbáld meg falat nélkül csak a kezedet tedd le hozzá, utánna már azt sem kell és a vezényszóra le fog feküdni.Persze sok-sok gyakorlással:)
Sok sikert!
Én jártam egy ideig kutyaiskolába a kutyámmal. Az iskolában sokszsor egy kicsit drasztikusnak hangzó módszerekkel tanítják a kutyákat. Sokszor én is sajnáltam, de pl. a láb mellett jövést is úgy tanítják, hogy körbe-körbe kell menni a kutyákkal, és amikor előrébb megy, mint ahogy te mész, abban a pillanatban meg kell rántani magad felé a pórázát. Ezt általában fojtó nyakörvvel gyakoroltatják. Kialakul benne egy olyan reflex, hogy ha elkezd húzni, akkor ha meghúzzuk, az fáj neki, vagyis a fájdalommal köti össze azt, hogy ha gyorsabban megy, mint te, akkor jön a fájdalominger. Tehát nem érdemes sietni.
Ugyanígy van a fekvéssel. Először ülnie kell, majd ülésből fekvésbe. Nem lapockánál nyomják le, hanem a nyakán a nyakörvet húzzák a föld felé, így a kutya automatikusan lefeküdni kényszerül. A mozdulat közben a parancsszót határozottan mondani kell. FEKSZIK!!!
Még egy: a parancsszavak mondásánál egy fontos van: határozottan, és röviden kell kimondani. Nem elnyújtani a szavakat, nem kell hangosan sem, de katonásan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!