A kutyámat megcsípte a kullancs. Mit tegyek?
Gondolom imizol injekciót adott neki a doki. Ettől javulnia kellene, de nem tudom, hogy másnap már látványos-e a javulás. Hányni valószínűleg az imizoltól hányt, van ilyen mellékhatása.
Mikor történt a kullancscsípés, mikor kapta meg utána az imizolt, mióta nem eszik, bágyadt?
Mert mikor az én egyik kutyám babéziás lett, akkor utána jobban volt az injekciótól és az infúziótól (azt is kellett volna kapnia a kutyádnak), majd rá 2 hétre lett szövődménye a babéziának.
Imizol után előfordul a hányás. Mikor kell vissza vinned a kutyát az orvoshoz? Beteg kutya nem eszik. Ha iszik, az jó.
Sajnos van a babéziának olyan szövődménye, hogy a kutya immunrendszere maga ellen fordul. Ezt vérből lehet megállapítani.Várj egy kis ideig, hátha javul. Ha nem, akkor vissza az orvoshoz.
Ez meg mi?
A kullancs állatokra is ilyen veszélyes?
Gondoltam lehet benne emberre veszélyes kórokozó, de a kutya is ilyen beteg lesz?
És mi van a cicákkal!
Én minden nyáron keveszek belőle 5-6 a kullancsot és virul?
Nem a csütörtöki kullancstól lett beteg a kutyád. Volt benne előtte is, tuti.
Nem válaszoltál...mikor kell vissza vinni a kutyát?
ma 11:31
Macskákra kevésbé veszélyes a kullancs. Nagyon ritka a fertőzés. Genetikailag mások, mint a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!