A fiamat megcsipte egy kullancs 2 hete. A helye allando piros de szerintem mert nagyon viszket es folyton elkaparja. Utanna olvastam es nem tapasztaltam semmi olyan tunetet amit a kullancs okoz. Mit tegyek? Adjak antibiotikumot? Es hany napig?
A honlappal kapcsolatban én is azt tapasztaltam, hogy elég jó. Ugyanakkor érdemes át is olvasni. Nekem kb. a harmadik mondat amit találtam (és amit máshol is olvastam), hogy a kullancsot egyáltalán nem érdemes megvizsgáltatni. Egyrészt ha fertőzött is Lyme-kórral egyáltalán nem biztos, hogy átadta. Másrészt ha negatív is lesz a teszt, akkor sem biztos, hogy a kullancs fertőzött, mert sajnos elég nagy a hibája.
Az mondjuk, hogy a bőrpír, és a viszketés két hete fenn áll, elég gyanús. Úgy tudom, még ha tudjuk, hogy kullancs csípett meg, akkor is érdemes várni, amíg a bőrpír eléri az 5 cm-s méretet, de minél tovább marad fenn, annál nagyobb a kockázat. Az is számít, hogy sikerült a kullancsot kiszedni (hiszen ettől függ, milyen valószínűséggel adta át az esetleges fertőzést). Viszont ha komoly a fertőzés veszélye, érdemes a nagy koncentrációjú antibiotikum kezelést kérni, mert a Lyme-kór csak ezzel szüntethető meg, kisebb dózis csak elfedi a tüneteket, de a kór terjedését nem akadályozza meg.
Esetleg megpróbálnék keresni egy szakértőt (a háziorvos helyett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!