Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez állatkínzás?

Ez állatkínzás?

Figyelt kérdés

Ma tettem fel egy kérdést, hátha tud nekem valaki segíteni. Meg lett állapítva hogy változtatnom kell az étrendjén a kutyusnak, meg több vitamint adni. Normális emberektől kaptam segítséget.. erre nézzétek,az utolsó válaszoló Állatkínzónak nevez. Kérdezem itt mindenkitől: Ez állatkínzás? Mert ha itt tartunk akkor Több milliárd kutyát kell tüstént elkobozni a gazdájától.. Nevetséges... Ez tényleg nevetséges...

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5729910-szoko..

2014. jún. 1. 18:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez a lánc téma túl van tárgyalva. Barátaim is láncon tartják, de rengeteget foglalkoznak vele és nem is rövid a lánc. Másrészt miért lenne jobb egy kis kennel, mint egy hosszú futólánc? Oké, nem ez az ideális, de azért aki foglalkozik a kutyával rendesen, de emellett időnként megköti, az ne legyen állatkínzónak nevezve.
2014. jún. 2. 06:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki a kennelt. Vannak ilyen önsétáltató kutyák, a szomszédunké is ilyen volt. Nem vagy te állatkínzó. Nem tudom, hogy merre laksz, de a szökdösés több szempontból is bajos. Egy az, hogy véletlenül megharaphat valakit, és te leszel felelősségre vonva. Másrészt ha összeakad egy veszettséget terjesztő állattal (ritka, de előfordulhat, ezért van nálunk gyakran ebzárlat), neki nem lesz baja, de attól fertőz, legalábbis ezt mondta az állatorvos. Kutyasuli? Végső esetben marad a lánc, de lehetőleg csak akkor, ha nem vagytok vele. És jó hosszú, hogy mozoghasson.
2014. jún. 2. 10:15
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

84%-os!

Az a kennel méretétől is függ. Nekünk a fél kert lett elkerítve. Ott mozoghat kedvére, nyilván ha kinn vagyunk, kiengedjük. Viszont olyan az egyik szomszéd, hogy el kell zárni a kutyát. Nem szenved. Viszont láncon megbolondulna, még a póráz is kínkeserv neki, hiába muszáj.

2014. jún. 2. 10:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Menhelyről fogadtam örökbe egy 3 éves kutyát. Miután összeszokott a másik kutyámmal ő is kiszökött. Sokszor mondta anyukám öccse, hog kint volt a kutya az utcán, vagy épp előttük ugrált.

Megfogtam a "régi" kutyámat kimentem vele a hátsó kertbe majd figyeltük a menhelyi kutyát. Helyből átugrotta az 1 méter magas keritést. Ezt 3x végig néztük a másik kutyusommal. Majd bementünk mind a 3-an az udvarba kalapácsot deszkákat fogtam és neki álltam a keritést megmagasítani elől is, hátúl is. Mind ezt nő létemre ;) mert nekem számít a kutyám nehogy elüssék, vagy megmérgezzék. Ha még mindig átugorná a keritést valószínüleg jöttem volna gyakorira, hogy mi tévő legyek és valószínű, hogy kennelt építettem volna neki. Mégse láncon legyen..

2014. jún. 2. 10:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként már olyat is láttam, hogy a kennelt is lebetonozták, mert hát kiásta magát :) Egyébként számít a nevelés, mert nekem nyitott kennelből sem merte elődugni az orrát, ha nem engedélyeztük. Az más kérdés, hogy ült a nyitott kapoban és nyüszített, de ki nem jött :)
2014. jún. 2. 11:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ismerösöm kutyájának teljesen fedett lebetonotott kennelt kellet csinálni, mert fogta magát és a rács lukainak femászott :D
2014. jún. 2. 11:35
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Az a baj hogyha egy kutya szökős azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Nekünk alsószomszédunk kutyája ilyen, szerencsére nálunk is németjuhász van így gyakran nem jut messzire mert leáll a miénkkel "trécselni" a kerítésnél.

Elég rendesen félre van nevelve a kutyád, az tény de nem hinném hogy ettől állatkínzó lennél, inkább amíg láncon van a kutya addig csináljátok meg a kerítést, meg tegyétek szökésbiztossá az udvart aztán el lehetne hagynia láncot.

2014. jún. 2. 14:27
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem írtam egy szóval sem hogy láncon lesz tartva innentől a kutya :D Akkor már inkább odaadnám egy ismerősömnek akinél szabadon lehet, de láncon sosem tartanám. Csak egyenlőre nem tudok mit csinálni vele, és amíg nem lesz megoldva a dolog muszáj..
2014. jún. 2. 14:32
 19/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
52%

Nem vagy állatkínzó, DE 8 éve szökő kutya gazdájaként örülhetsz, hogy még senki nem jelentett fel, nem perelt be, a kutyád nem okozott balesetet!!!

Két lehetőséged van.

1. szökésbiztos kerítés, akármilyen nagy költséget is jelentsen

2. a kutya CSAK FELÜGYELET MELLETT lehet a kertben, ergó naponta legalább 2 séta az utcán, a többi eü-i dolog a kertben GAZDI jelenlétébenNem vagy állatkínzó, DE 8 éve szökő kutya gazdájaként örülhetsz, hogy még senki nem jelentett fel, nem perelt be, a kutyád nem okozott balesetet!!!

Két lehetőséged van.

2. a kutya CSAK FELÜGYELET MELLETT lehet a kertben, ergó naponta legalább 2 séta az utcán, a többi eü-i dolog a kertben GAZDI jelenlétébenNem vagy állatkínzó, DE 8 éve szökő kutya gazdájaként örülhetsz, hogy még senki nem jelentett fel, nem perelt be, a kutyád nem okozott balesetet!!!

Két lehetőséged van.

Két lehetőséged van.

2. a kutya CSAK FELÜGYELET MELLETT lehet a kertben, ergó naponta legalább 2 séta az utcán, a többi eü-i dolog a kertben GAZDI jelenlétében

2014. jún. 2. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!