Tegnap elhoztam 9 hetes kiskutyám. Mikor kezdjem el a tanítását klikkerrel? Most azon vagyok, hogy a nevét megtanulja (jutifalat+simogatás). Ha az megvan, akkor utána mehet, vagy várjak meg egy bizonyos kort?
Értelemszerűen otthon már taníthatod, legalább az alap etikettre (név, nem harapjuk a gazdát, a gazda cipője nem kaja...).
Ha meglesznek az oltásai, viheted (kutya)suliba
Várj egy hete mondjuk amíg megszokja az itthoni rutint a nevét és utána kezdd el :)
Milyen fajta?
Jó ez az elgondolás, hogy tanítani akarod. De én például nem tudom megmondani mikor kezdetem a kutyám tanítását,mert alapjában véve csak játszik és azzal erősítek meg dolgokat. Egyik kutyám nevét sem tanítottam tudatosan, mert nem is kell szerintem megkajáltatni ezért, persze nem baj. Nekem ez furi, ha már a behívást kötöd vele így össze az már más.
Egyébként nem kell túlzásba vinni, látni fogod rajta,hogy igényli e vagy csak inkább kötélhúzogatást és ilyesmiket. Persze mondják,hogy minél hamarabb el kell kezdeni a tanítást,de játékba beiktatott tanítások az ilyenek. Persze el kezdheted már most is, de ne vidd túlzásba. Csak azért írom le ezeket, mert elég sokan be vannak sózva. Ha a kapcsolatotok jó,már pedig ha közösen játszotok és foglalkozol vele következetesen jó lesz. Nem fog semmit sem számítani ha egy pár héttel később kezded el vagy korábban.
Köszönöm.
Persze, nem erőltetek semmit :)
Van egy 10 éves kutyánk is és talán könnyebben tanulja meg a nevét, ha látja, hogy amikor mondok egy szót (kutya neve) akkor a nagy kaját kap, ha hall egy másik szót és odajön, akkor meg csak ő kap kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!