Mi a baj a flexi pórázzal?
Drága (beagle-mnek L-es méretű kell, az majdnem 6 ezer).
Nem lehet a csuklódra húzni (pedig az a legjobb, én a flexit sokszor kiejtem a kezemből)
Ha elszakad (mondjuk amikor 4,5 méterre van a kutyád) elég ciki.
Nem lehet vele normálisan menni, ha rövid akkor az a kutyának nem jó, ha hosszú akkor az embereket idegesíti hogy kerülgetni vagy átlépkedni kell.
Ettől függetlenül nekünk 2 flexi is van (különböző méretű a 3 kutyához)
Szerintem is kényelmetlen, irreálisan drága, és irányítani sem lehet vele rendesen a kutyát, sem gyorsan visszahúzni a zsinórt ha vészhelyzet van.
Én annak a híve vagyok, hogy vagy rendes, kb 1-másfél méteres pórázzal viszem a kutyát, vagy elengedem.
Azért, hogy néha rátegyem a kutyámra, én nem venném meg.
Jól nevelt kutyának nem kell a flexi. Ha tömeg van, vagy forgalmas helyen megyünk, akkor póráz. Ha biztonságos helyen vagyunk, elengedés. A pórázt zsebre lehet tenni, vagy felakaszthatod magadra, a flexi csak kolonc, kényelmetlen, nehéz, kattog. Teljesen fölösleges.
Ha az ember mondjuk csinál napi 2 egészségügyi és 1 elengedős sétát, akkor az egészségügyire teljesen jó a normál póráz, elengedéshez meg nem kell flexi.
Neveletlen kutyára meg nem szabad flexit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!