Automata póráz jó lenne erre a célra? (rohangálás)
Két hónapja fogadtam örökbe egy kutyust, pórázt nem nagyon ismerte, húzott, rángatott, cikázott össze-vissza.
Most már egész jól sétál, hámmal gyakoroltuk be, úgy érzem ez jobb neki mint a nyakörv.
A Margitsziget és a Városliget sincs messze tőlünk, ide többször kimegyünk egy héten és hihetetlenül élvezi :) Viszont abszolút nem behívható (ha pl. másik kutyát lát), ezen dolgozunk, de annyira látszik rajta, hogy szaladgálna... Én szoktam vele futni ilyen 50-100 méteres távokat, imádja, de múltkor majdnem pofára estem :D
Szerintetek az jó ötlet, ha beszerzek egy automata pórázt és CSAK AKKOR teszem rá azt, amikor futkorászhat pl. a réten? Saját magában is jól ellenne szerintem :)
Kezdésnek, az alapok alapjához jó a flexi a zöld területen, van már 8 méteres is :)
Még mielőtt kihúzza a teljes pórázt, hívjátok EGYSZER, és ÁLLJATOK MEG, vagy akár hátrálhattok is, ahogy közeledik. Dicsérjétek folyamatosan, ha odaér, kaja-simi-játék, majd MEHETSZ ELENGEDŐ SZÓ. HA vontatna, csak álljatok meg mint egy szobor, ha lazít a pórázon, ismét induljatok el.
Aztán ha flexin már behívható ,térjetek át 10, majd 15 méteres pórázra, először kézben fogva, később földön csúszva.
Párhuzamosan a behívás mellett gyakoroljátok az ül-fekszik/helyben maradás feladatokat is, ezzel önkontrollt tanul, később könnyebben tudjátok letiltani kutya után szaladásról pl.
Nézzük reálisan.
A legolcsóbb helyen is a sima 5 méteres flexi 4000 Ft. És csak 5 méter,de ha veszel 10 méter kötelet,1500 Ft-ot hagysz ott max. Én is rengeteget gondolkoztam,de inkább vettem kötelet 1000-ért,és egy karabinert 50 Ft-ért.
Azóta már nem használom,mert nagyon jól tudok vele labdázni már(az volt a gond,hogy nem hozt vissza) póráz nélkül is.
Én is inkább a hosszú póráz mellett teszem le a voksom. Amíg ki nem próbáltam, azt hittem, macerás, de általában csak a végét fogom, a többit húzza a kutya maga után, nem zavarja.
A flexit a kutyának ki kell húzni és hidd el, érzi, hogy van ellenállása és nem szólsz rá, amiért húzza. Emellett más kutyát is könnyebben beteker vele, míg a hosszú pórázt simán átlépik.
Köszönöm mindenkinek :)
Biciklis futtatás:
Sajnos nem tudok biciklizni :( Kocogni szívesen mennék vele, de azt meg a csípőm miatt nem merem (van csípőprotézises a családban) rendszeresen.
A kötél tényleg jó ötlet... Amíg szerzek neki valamit, addig majd a fojtópórázt (menhelyről kértem el...) hurkolom a hámhoz, az jóval hosszabb meg nem is csörög rajta karabiner sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!