Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha nem akarom...

Mit tegyek ha nem akarom becsipeltetni a kutyámat mert félek hogy megdöglik?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám akit úgy szeretek mintha a tesóm vagy nem tudom valami rokonom lenne ,és nem szeretném be csippeltetni mert hallottam olyat hogy halálos lehet . Ilyenkor mi a teendő??? előre is köszi.
2014. máj. 30. 17:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Én meg azt hallottam, hogy egyes emberek agyában kifejlődik az úgy nevezett manducatione caput et bruchus, és sokan emiatt hihetetlenül ostobák lesznek. Egyes esetekben halál lesz a vége.

A manducatione caput et bruchus magyarul azt jelenti, hogy agyrágó bogár.

2014. máj. 30. 17:41
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom csak valami nagyokostól hallottad az utcában vagy a te elképzelésed, de biztos, hogy nem néztél utána és állatorvost sem kérdeztél meg a témáról. Legalábbis jó állatorvost biztosan nem. Tudod hová adják a chipet és hogyan, mivel? Tudod mekkora? Tudod, hogy milyen szervei találhatóak ott a kutyának (gyakorlatilag semmi, tehát nem is fogja őt zavarni és semmi komplikáció nem adódhat)? Tudod mi maga a chip, miből áll stb.? Én igen. És azt is, hogy kötelező és hasznos, és megbüntetnek, ha nincs a kutyában, már így is problémás a dolog, hogy eddig nem került rá sor.

Legközelebb használd a netet (ha az eszed már nem használod) és keress rá a dolgokra, nézz meg több oldalt is, hogy több és hiteles infóhoz juss - vagy kérdezz szakembert.

És tényleg nem beszólni akarok én sem, de sírva kérlek, áruld már el, hogy miből gondolod, hogy halálos lehet?

Hogyan, mi történhet, mire gondoltál? Felrobban benne (nem tud) vagy mi? Rákos sem lesz, semmi baja nem lesz, meg sem érzi, később sem fogja zavarni.

Abba előbb belehal, ha nem hordod rendszeresen orvoshoz és nem kapja meg a szükséges oltásokat (mert chip nélkül el sem láthatják, illetve köteles jelenteni az orvos is és akkor megbüntethetnek). Tehát mindenképp bele kell rakatni a chipet, nem hiába van így már régóta sok már országban is, ez kivételesen egy jó dolog.

2014. máj. 30. 17:44
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha egy icipicit is ártana a kutyának, akkor nem lenne kötelező. Sőt, nem is engedélyeznék. De mivel csak jót teszel azzal hogy bechippelteted, így kötelező. 1 mp alatt megvan az egész, és sem a kutya, se te nem fogod érezni hogy ott van.
2014. máj. 30. 18:09
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Ja és egyébként más országokban már több éve így van, sőt macskákba is tesznek. Akkor is szoktak, ha külföldre visznek állatot, költözködnek az emberek.

Nálunk igen későn lett ez bevezetve (mondjuk nem csodálom, a magyar nép nem semmi emberekből áll, mint azt a példa is mutatja, nálunk semmi sem megy könnyen), máshol már régóta így van és problémamentesen működik. Tehát már bőven eltelt annyi év, hogy még ha valami előre nem látott probléma miatt ártalmas is lenne, akkor az már kiderült volna.

Nyugodtan adasd be neki, nem lesz baja. Különben is, ha nem teszed lehet, hogy elviszik tőled idővel, hiszen mondhatni, hogy nem gondoskodsz róla, ráadásul ilyen makacs hozzáállással...

Ha tényleg szereted, akkor elviszed az orvoshoz, ezerszer bocsánatot kérsz lehajtott fejjel és kéred, hogy tegye bele most a chipet és reménykedsz, hogy talán megúszod a büntetést.

2014. máj. 30. 18:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A bőr alát teszik és egy kisebb rízsszem nagyságú.De inkább ne chipeztesd,mert ha elvész,esélye lesz egy jobb életre.
2014. máj. 30. 20:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszindulatból írtak a válaszolók, kérlek, fogadd meg a tanácsukat.

- A chip nem veszélyes, nem okoz szenvedést, nem halálos

- Kötelező és hiányában megbüntetnek (jó fej orvosnál megbeszélheted hogy ne jelentsen, neki se érné meg...)

- Oltást csak chipezve kaphat. Oltások hiányába, na abba belepusztulhat.

- Még valami, chipeztesd és fontos, hogy regisztráld is a chipet az adatbankba a nevedre, hogyha elveszne a kutya, így könnyen vissza tudják hozzád juttatni.

- Ha már kutyát tartasz és úgy véled, hogy szereted is, tényleg tájékozódj tisztességesen, ne mendemondákra hallgass és gondoskodj az ebedről rendesen (nem oltatod chip nélkül nyilván, ez így nem megfelelő gondoskodás!)

2014. máj. 30. 20:46
 17/20 anonim ***** válasza:
7%

Minden eddigi válaszolónak üzenem, hogy az állatorvosunktól tudom, hogy tényleg volt, hogy belepusztult a kutya. Azért, mert nem volt megfelelő a chip minősége.

DE normális minőségű chip nem öl kutyát! Kérdezd meg az állatorvost (akár telefonon), hogy melyik országból veszi. A mi kutyáinkban (ha jól emlékszem) svájci gyártmány van. Kb fele akkora, mint az előírt (mutatta a doki), de alsó hangon 5500. Ha ennyire szereted a kutyád ne sajnáld rá a pénzt, időt. Mindenképp tetess bele.

2014. máj. 30. 20:51
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretnéd, nem írnád azt hogy "megdöglik". Ha szeretnéd, vinnéd orvoshoz minden évben (legalább), aki megvizsgálja, és akitől kap egy chipet, hogy bárhol van a kutya, azonosítani tudják, és ne az legyen, hogy bekerül egy sintértelepre, mert elszökött, és nem tudják, kié, és elaltatják. Ezt szeretnéd? Hogy esélye legyen arra, hogy korábban megy a túlvilágra, mint ahogy a természetben lenne? Ha ennyire felelőtlen vagy, miért vállaltál kutyát? Egyáltalán miért gondolkodtál, hogy kéne neked egy kutya, ha így gondolkodsz?

Szerintem ajándékozd el, jobban jár a kutya egy másik gazdával.

És ha beteg lesz, mit csinálsz? Várod amíg kínszenvedve elpusztul, mert attól félsz, hogy az állatorvosi rendelőben az orvos rosszul kezeli, és meghal? Kb. ilyen gondolkodásod van. És sajnos az ilyenek miatt (IS) van ennyi kóbor kutya.

2014. máj. 30. 21:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Neked sem való állat az tuti -,-"
2014. jún. 2. 22:04
 20/20 A kérdező kommentje:
Ma bele rakkattam a chipet és tényleg egy állat orvostól hallottam e bevallom kicsit hülye kérdés volt na mindegy nagyon is szeretem a kutyámat már 5 éve meg van és nagyon okos és minden nap foglalkozva van vele . De MA BELE RAKATTAM A CHIPET !
2014. jún. 3. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!