Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szüleim vesznek nekem egy...

Szüleim vesznek nekem egy bordert, csak nem tudom eldönteni melyik színt válasszam. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Nekem a bluemerlék nagyon tetsznek, de a szüleim szerint olyan furák és ő inkább fekete-fehéret akarnának. A másik kedvencem a barna. Szerintetek?
2014. máj. 26. 23:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Értem. Nos, a színben neked kell döntened, a te kutyád lesz. Nekem hiába tetszik pl. pont a fekete-fehér, ha neked meg az nem. A szüleid megszoknák, bármilyen lesz is végül. Amúgy az ausztrál juhászkutya hasonló fajta, csak kissé erősebb alkatú és más színei is vannak, nekem nagyon tetszik az is. De én is azt mondom, hogy ne a szín döntsön! Én örülök, hogy a tenyésztőre hallgattam, mert bár pont nem fekete kutyát akartam, de fajtájának egy igen szép, típusos és könnyen kezelhető egyede lett végül a kutyusom. Bár a mi fajtánk elég heterogén, de így látom, hogy milyen kevésen múlott, hogy ne olyan vonalból válasszak, ami epilepsziával terhelt és a fajtastandartól eléggé eltérő kutyák is jellemzik. De ez lett volna legközelebb, és gyakori is volt az általam legkedveltebb színváltozat...
2014. jún. 1. 07:51
 22/27 A kérdező kommentje:
Kíváncsiság kedves utolsó elotti :)
2014. jún. 1. 16:12
 23/27 anonim ***** válasza:
22%

annyira idegesítőek már az ilyen válaszolók akik olyanokat mondanak hogy nem akarod versenyeztetni meg agiliyztetni meg világ legszebb kutyájának vinni meg mittudomén, akkor ne legyen ilyen kutyád?!! hagy legyen már annak is tözskönyves tenyésztőtől származó egészséges gyönyörű kutyája aki csak családi kedvencként akarja tartani és minden létező versenyre hurcolászni...

Világ legokosabb kutyája nem véletlenül akar ilyet a kérdező :)

Egyébként tök igaza van, ha van egy szín ami neki tetszik és kéri a véleményeteket miért kell leszólni hogy: szín alapján választasz kutyát? na neked aztán inkább ne legyen kutyád...

Szerintem is a blue merle a legszebb szín, ha neked az tetszik a legjobban, és te leszel a kutyus gazdija, a szüleid is biztosan elfogadják a döntésed és nem fognak 'ráderőszakolni' egy olyat ami kevésbé tetszik:) de abban van igazság hogy ha már megtaláltad a tenyésztőt és elmentek kiskutyát választani ne csak a szín alapján ítélj mert lehet hogy lesz egy, mondjuk egy barna vagy fekete aki odaszalad hozzád és te beleszeretsz:)

Majd írd meg hogy volt:)

2014. júl. 25. 18:14
 24/27 anonim ***** válasza:
*és NEM minden versenyre elvinni... bocsi
2014. júl. 26. 13:28
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

"lesz egy, mondjuk egy barna vagy fekete aki odaszalad hozzád és te beleszeretsz"

És egy normális tenyésztő ilyenkor azt mondja h ácsi...

Attól h egy kutya odaszalad hozzád az alomból, csak romantikus képzelgés h azért mert kiválaszt téged. Általában a legaktívabb, legkíváncsibb, legdominánsabb kutyák szaladnak ilyenkor oda. Ami aztán egyáltalán nem biztos h illik hozzád. Így kutyát választani a legnagyobb baromság.

2014. júl. 26. 16:21
 26/27 anonim ***** válasza:
én sem úgy értettem hogy majd odamegy és megnyalogat meg odaviszi a játékait meg az öledbe ugrik, sőt nem, egyből a kocsidba hogy vidd haza!... Ezt arra értettem hogy ha nyitott szemmel jár, és nem csak a blue merléket nézi, akkor lehet hogy egy másikba akár jobban is tetszhet neki.
2014. júl. 28. 10:26
 27/27 anonim ***** válasza:
Szerintem az elhibázott döntés h a gazda - pláne egy gyerek - válasszon, az alapján a pár óra alapján amíg látja a kölyköket... Válasszon a tenyésztő, aki 8 hete ismeri a kölyköket, látta hogyan fejlődnek, látta mire hogyan reagálnak. Egy jó tenyésztő tudja, hogy milyen kölyökből jó eséllyel kb milyen karakterű kutya lesz. A gazda meg el tudja mondani h neki milyen elvárásai vannak a kutyával szemben illetve h ő maga milyen, és ezek alapján el kehet dönteni, h melyik kölyök lenne a legmegfelelőbb.
2014. júl. 28. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!