Szüleim vesznek nekem egy bordert, csak nem tudom
eldönteni melyik színt válasszam. Szerintetek?
11/27 A kérdező kommentje:
70 km-es körzetben se agility, se frizbioktatás nincs... a kutyaiskolát meg hagyjuk is. 14 évesen sajna nincs lehetőségem utazgatni erre-arra amarra csakúgy, a szüleimtől meg nem fogom elvárni ezt. A kutyafajtát viszon 2-3 éve nézegetem már. És nehogy már minden borderesnek valamit sportolói szinten kellen űznie. Kezdjük eleve ott, hogy a magyar border tenyésztők jelentős hányada nenm csinál sok mindent a borderével, évente kétszer-háromszor elviszi terelni, meg kiállításra és ennyi. Aztán meg csak olyan gazdikat várnak és olyannak hajlandók kutyát adni, akinek óriási tervei vannak vele, kicsit kontroverz dolog.
Tudod egy tenyésztő ezt nehezen oldja meg délelőtt akiket én ismerek mind megoldják.
Viszont te nem hinném hogy tudnád mozgatni agyilag lefárasztani ezt a fajtát
2014. máj. 27. 15:41
13/27 A kérdező kommentje:
Te csak ne tudj rólam semmit így láthatatlanba :)
Csak ha nem mész vele kutya suliba meg ilyen helyekre hogy tudnád kimozgatni?
Ha német lesz levezetve az energiája egyszerűen szétszed mindent
2014. máj. 27. 16:04
15/27 A kérdező kommentje:
Tájfutó vagyok és heti szinten 4x edzek, 2-3 kmet futok esténként, valamint rengeteget bringázok. Agyfárasztásra meg a trükktanulás a legmegfelelőbb, azt meg megtudom magam is (a kutyasulikban ilyenekt biztos nem mutogatnak) pláne, hogy manapság már rengeteg könyv és netes oktatóvideó létezik. :)
16/27 A kérdező kommentje:
Hétvégén meg rendszeresen ha nem versenyen vagyok (ahol kutyával együtt szoktam indulni, egy másik kutyánkkal, akit le kellett tennem, mert már öregedik), akkor szüleimmel átjárunk túrázni Szlovákiába vagy Ausztriába. Nagyon ritkán marad ki, hogy nem megyünk. Nálunk ez egyfajta életforma. És ha 20-30 km-es túra a hegyekben nem fárasztja le a kutyát kellőképp, akkor nem tudom mi.
Szerintem nyugodtan írj egy tenyésztőnek és meglátod, hogy nagyon készséges lesz. Nekem is tetszik a blue merle szín! Sok sikert!
2014. máj. 27. 19:52
Ezeket eddig nem említetted. Én most szólok hozzá először, de megértem az előző válaszolókat (még ha erős is volt a stílusuk), mert kb. heti szinten járnak ide panaszkodni általában fiatal lányok, hogy szétszed mindent a border collie-juk, nem tudják sétáltatni annyira húz, állandóan ugat és ás stb. NAGYON aktív fajta, még a show vonalasak is. Nekem mudim van, ez is egy kifejezetten mozgékony kutyafajta, de egy fokkal könnyebben kezelhető, mert csak "gombnyomásra" pörög fel, amúgy nyugodtan elvan (persze ehhez az is kell, hogy vele is sokat legyen foglalkozva). Szoktam látni a különféle rendezvényeken, hogy a borderek még a foglalkozás ellenére is állandóan nyüsszögnek, nem bírnak megülni a fenekükön, szinte képtelenség lefárasztani őket. De ha ilyen sokat mozogsz alapból, akkor nálad biztos nagyon jó helye lesz!
Viszont a biciklizést csak egy éves kora után kezdd el vele, akkor is csak földúton és fokozatosan, mert tönkreteheted az ízületeit. Kocogás közben jobban van lehetősége a saját tempójában menni, időnként váltogatnia a sebességet és pihenni.
2014. máj. 29. 14:44
19/27 A kérdező kommentje:
Leírhattam volna, hogy miket csinálnék vele. De nem ez volt a kérdés, hogy való-e nekem a fajta, vagy, hogy mit kell vele foglalkozni. CSupán a színre kérdeztem rá. :)
már ne haragudj, nincsenek barátaid, hogy ezt velük beszéld meg? tényleg idegenek válasza érdekel egy ilyen tökéletesen lényegtelen kérdésben?
2014. máj. 29. 22:26
Kapcsolódó kérdések: