A fedeztetés, vagy a "nem fedeztetés" a jó megoldás?
4,5 éves a boxerem, nincs ivartalanítva, ezért tüzel rendszeresen, ahogy kell. Sosem volt még kan kutyával dolga, kiskutyája se volt. Ez a második alkalom hogy álvemhes viszont.
Szerintetek az a jó megoldás, ha a következőnél fedeztetem, és akkor lenyugszik, vagy nem probléma ha sosem lesz kiskutyája?
Azért félek csak, mert ha volt már kiskutyája nem fog megvadulni nagyon ha legközelebb tüzel? Jelenleg semmi probléma, ha tüzel sem akar kimenni a kerítésen, elmenni kan kutyához, de félek ha lesz neki kicsi, akkor már akar majd. Mik a tapasztalataitok? Egészséges hogy sosincs kiskutyája?
Nem biztos, hogy lesz neki méhgyulladás, vagy rák, csak sokkal nagyobb a lehetősége. Lehet, hogy egyáltalán nem lesz. Ezt tapasztalatból tudom nem hallomásból.
Pontosan nem tudom a választ, hogy miért lehet, ezt kérdezd meg állatorvostól. Gondolom a folyamatos hormon változásoktól, de majd egy doki elmagyarázza.
Minden esetre ha egy kutyus nem tenyész kutya, akkor nem kellene veszélyeztetni az életét ezzel, de ha tenyész kutya lenne is, egy normális tenyésztő ilyenkor azonnal kivonja a tenyésztésből és ivartalaníttatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!