Angol cocker spániel?
Szeretnék venni egy angol cocker spánielt. Az érdekelne, hogy szerintetek ez a kiskutya egészséges,illetve fajtiszta?
Chipről szó nincs, szülők eredményeiről szó nincs, szokásos duma, 6 hetesen hozható el, tehát a válasz: NEM!
Tenyésztőnél keresgélj, ne ilyen oldalakon. Már ha fontos, hogy egészséges kutyád legyen, és sokáig éljen.
Ha nincs pénzed 100 ezres kutyára akkor ott a fajtamentés.
Gyugycity kennel? Ez van az adásvételi szerződésükben:
A fent nevezett, chip szám alapján azonosítható kutya fajtatiszta!
A kiskutya Hobbi , célra kerül átadásra , - törzskönyv nélkül.
Az eladó nem garantálja, hogy a kutya tenyésztésre illetve kiállításra alkalmas lesz.
Huhhh....képes volt egy kamu kennel oldalt létrehozni...komoly
Ja meg ez sem rossz:
A kiskutyát a megtekintett állapotban adja át, felelősségvállalás nélkül a szerzett és öröklött hibákra és hiányosságokra .
4-es voltam
6-os!
Ezt senki nem mondta. A tenyésztők - a szaporítókkal ellentétben - azért tenyésztenek, hogy minél egészségesebb egyedeket kerüljenek a tenyésztésbe, akik továbbviszik a jó géneket. A nem megfelelő egyedeket - értsd akiknek betegségük van - kivonják a tenyésztésből. Ennek elérése érdekében szűrésekre viszik a kutyákat, és nem profitálnak.
Egy keverék kutya is lehet édes, de aki nem ért hozzá, ne tenyésszen. Főleg így ne.
Jajj kérlek! Ne kezd!
Nem a törzskönyv a lényeg, hanem az, hogyha már kiadsz pénzt egy kutyára úgy, hogy fajtatisztát szeretnél és még szeretnél vele hosszú-hosszú évekig együtt lenni, akkor nem veszel úgynevezett "fajtatiszta" állatott egy olyan szaporítótól, mint ez. Hogy miért?
1. mert nem fajtatiszta
2. mert egy csomó betegséget hordozhat, amire aztán a gatyád is rámegy
3. fentiek fényében kevés az esély, hogy hosszú távon megmarad társadnak
4. mert akitől veszed, nem szereti a kutyákat, csak egy pénzhajhász, aki keresni akarnak rajta, ezért rossza körülmények között (nem tartja), kínozza Őket
és még lehetne sorolni a végtelenségik.
Azonban szerintem minden normális kutyabarát támogatja a fajtamentőktől vagy a menhelyekről való örökbefogadást. Ott sincs törzskönyv!
De ha valaki ragaszkodik a fajtatisztához, az CSAK törzskönyvvel, hivatalos tenyésztőtől vegye, mert csak az a fajtatiszta és ott GARANCIÁT kapsz a kutyára.
Félre értesz, távol áll tőlem, hogy vitát indítsak…
Én magam anyagilag is támogatok menhelyet, csak néha úgy érzem átestünk a ló túloldalára ezzel a törzskönyv kérdéssel.
Az általad leírtakból a következők jönnek le nekem.
1. keverék kutyám van, mert nem lehet fajtatiszta, hiszen nincs törzskönyve
2. betegséget csak a törzskönyv nélküli kutyák hordozhatnak, sőt ők biztosan hordoznak is
3. valószínűleg eddig szerencsém volt, mert a törzskönyv nélküli kutyáim is szép kort éltek meg
4. akitől én vettem a legutóbbi a kutyusom az példaértékűen tartotta őket, csak nem hordta kiállításra és nem törzskönyveztetett. Szó sem volt kínzásról. Így nem általánosítanék.
Azért a tenyésztők sem minden esetben fedhetetlenek. Ajánlott nekem már hírneves tenyésztő is kiskutyát törzskönyv nélkül…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!