Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 17 éves tacsi kutyánkat ma...

17 éves tacsi kutyánkat ma elaltadtuk, hogy beszéljek a 3 évesemmel erről?

Figyelt kérdés

A mamánál volt a kutya nem minden nap látta, viszont szerette ő is nagyon és emlegeti is. Már tegnap este is voltak gondok vele neg is érezte rajtam de akkor még nem mondtam semmit.

Most arra gondoltam,hogy azt mondom,hogy elment a dédi papához és a testvéréhez a mennyorszagba es most együtt játszanak. Szerintetek?

2014. máj. 26. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az baj, hogy ma a gyerekeknek (meg már az én generációmnak, és a nyugati országokban már a korábbiaknak is) túlmisztifikálják ezt az egész halál dolgot. Ebből lesz az, hogy a gyerek nem akarja meglátogatni a nagyit, mert az öregek ijesztőek, felnőttként pedig beadja a szülőket otthonba és szökőévente néz rájuk, mert fél az elmúlástól. Érdekes, hogy az olyan országokban, ahol nem találnak ki mindenféle mesét, nincs ezzel akkora probléma (bár az is igaz, hogy ott nagyobbak a családok, a gyerekek többet látják az ősöket, és nyilván ez is sokat nyom a latban).

Mikor a nagypapám meghalt, akkor 4 éves voltam, és nem emlékszem, hogy mesét kerekítettek volna az eltűnéséből. Azt mond a gyerekednek, amit hiszel. Ha hiszel Istenben és a Mennyben, és őt is vallásosnak neveled, akkor mond azt, amit a leírásodban is írtál. Pl az én szüleim nem hisznek ezekben, nekem annyit mondtak, hogy a papa meghalt, már nem lesz velünk, nem dramatizálták túl, és ezért én is elfogadtam, hogy ez a helyzet.

Ha a dédi papa halálakor azt mondtad, hogy a mennybe ment, akkor a kutyáról is mond ezt, különben összezavarod a gyereket.

2014. máj. 26. 16:41
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
4 éves voltam, mikor meghalt a kutyánk. Már akkor is bolondultam a kutyákért, szerettem őt is nagyon. Apám bejött a délutáni alvásom után, és elmondta, hogy sajnos idős volt a kutyus, el kellett altatni. Először azt hittem, viccel. Aztán láttam, hogy igazat mond, nagyon elkezdtem sírni, ő pedig vigasztalt, hogy ez az élet rendje, előbb-utóbb mindenki élete véget ér, ez így megy. Külön örülök, hogy nem kerített köré mesét, azt hiszem, így könnyebb volt elfogadnom a többi állatom és a nagymamám halálát, mert tudom, hogy ez egyszerűen így megy. Ha gyerekem lenne, én teljesen őszintén elmondanám, hogy mit gondolok, mi történt, azt hiszem, ez a legcélravezetőbb.
2014. máj. 26. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!