Mit okoz ha a kutyánkat egy kicsit hosszabb időre másra bízzuk?
Jó ideje lakásban élek Nyíregyházán. Eredetileg nem idevalósi vagyok, és egy kertes házban nőttem fel. Odahaza van is egy németjuhászom, de szüleimmel van így nem idegen környezetben hagyom.
Ám most már szeretnék ide is egy kutyát, mert már nagyon hiányzik a társaságuk. Egy beagle-re gondoltam. Időm lenne rá, ám júliusban egy minimum két hónapos bicaj túrára mennék a barátaimmal és nem tudom mennyire jó ötlet egy akkor alig féléves kutyust, rokonokra bízni ennyi időre...
Vagy a biciklitúra után vedd meg a kutyát, a következőre pedig magaddal viszed, amikor kicsit nagyobb lesz. Egy kölyök életében még hosszú idő az a 2 hónap, és ha változik a nevelés, más szokások rögzülnek bele, akkor tényleg nehéz lesz kinevelni. Egy kölyköt, amit még aktívan nevelek és tanítok (ilyenkor a legfontosabb), nem hagynék ennyi időre másra. Amikor már elért egy kicsit idősebb kort, akkor esetleg, de inkább magammal vinném.
Ha nem tudod magaddal vinni, szerintem a túra után vedd meg a kutyát, és az első évében ne hagyd másra ilyen hosszú időre, ha van rá módod.
Én is úgy gondoltam, hogy inkább a túra után venném meg. Csak gondoltam azért megkérdezem.
Azt hogy mennyi idős lenne addigra saccoltam, mivel két hónaposnál fiatalabbat nem vennék, így ha mondjuk ebben a hónapban venném akkor addigra pont féléves környékén lenne.
Ha az öcséd vigyázna rá ráadásul ugyanabban a lakásban akkor semmi gond nem lenne vele :)
Egyébként nem gondolkodtál az örökbefogadáson? Vagy mindenképpen kölyköt szeretnél?
Ha beagelben gondolkodsz, itt vannak keverékek és fajtatiszták: [link]
De ha nem ragaszkodsz a fajtatiszta kutyushoz akkor kölykök is vannak: [link]
Személy szerint inkább felnőtt kutyust ajánlanék, mert egy kölyök nevelése nem egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!