Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát lenne érdemes?...

Milyen kutyát lenne érdemes? Foxi jó?

Figyelt kérdés

Panelba lakom, de sokat tudna velem mozogni.

Mert nem irodai munkám van, hanem edző vagyok, nagyon sokat és sokféle mozgástípust csinálok egy nap.

Vinném magammal napi szinten futni, biciklizni, kajakozni, így úszni is.

Vagy ha nem foxi, akkor milyen fajta lehetne jó még így.

Régóta szeretnék kutyát, most döntöttem el hogy lehetne.

Ez a videó is inspirált kicsit.

[link]

2014. máj. 26. 10:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Erre ėppen jó a foxi,mert pörgős kutya,igénytelen,nem mennek tönkre az ízületei és nagyon sokáig él,aktívan.Biztos van fajtamentésük is,mivel sokan nem bírnak vele és leadják.Viszont van benne egyfajta konokság,de ha nem zavar,igazán jó társ.Viszont nagyon ugatós,ha nincs lefárasztva.
2014. máj. 26. 15:35
 12/16 A kérdező kommentje:

10.-es válaszoló. Köszi, amit ajánlottál tényleg jónak tűnik, olyasmire gondoltam én is.

Ez amúgy kicsit zavar hogy ugatós fajta a foxi. Nagy ritkán azért előfordul hogy egyedül kell hagynom. akkor viszont nem lenne túl jó ha végig ugatna a szomszédoknak :)

2014. máj. 26. 17:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én drótfoxim pl. abszolúte nem ugat. Még ha ellenség jár a kerítésnél, és föl-alá futkos mérgében, akkor sem ugat, legfeljebb egyet-egyet vakkant.

A foxi a legjobb bohóckutya, ez nem vitás. Minden diliben benne van, és nagyon emberszerető, az enyim még a klotyeszra is jön velem, és félrefordított fejjel bámul, miközben kakkantok. :)

Ezen kívűl jól úszik:

https://www.youtube.com/watch?v=JjpNY4g9Q3s

Tehetségesen énekel: (bár a ritmusérzéke nem a legjobb)

https://www.youtube.com/watch?v=o2nB44PjDDI

Fut mint a csík:

https://www.youtube.com/watch?v=4BI7ckeQtAU

Szóval ha egy igazi pajtikát akarsz, akit mindenhova magaddal vihetsz, akkor a foxi szerintem teljesen jó választás.

Van fajtamentés, mindig van két-három kutyus, mert sokan nem bírják idegekkel a foxi kullancsszeretetét és örökös izgés-mozgását. Itt mazsolázhatsz a használt példányok közt: foximaxi.gportal.hu

De újonan sem drága, mivel nincs divatban, 15-20e-ért már lehet venni kölyköt.

Nem könnyen idomítható a foxi, úgyhogy első kutyusnak talán jobban járnál egy használttal, ami már szobatiszta, meg esetleg tud néhány alap parancszót...

Kedvcsinálónak pedig itt a kedvenc foxi-fotoblogom:

[link]

2014. jún. 6. 20:21
 14/16 anonim ***** válasza:

ui: a sima szőrű hullik. A drótszőrű viszont nem, abból neked kell kifésülgetni, kitrimmelgetni az elhalt szőrt. (Mondjuk ezt kevés foxi szereti...)

Ja, és állítólag a drótszőrű egy kicsit izgágább, mint a sima.

2014. jún. 6. 20:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! ...érdeklődnék hogy sikerült e kutyát találnod? :)
2014. júl. 22. 01:52
 16/16 anonim válasza:
Akkor inkább a pumi...
2017. dec. 29. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!