Milyen kutyát lenne érdemes? Foxi jó?
Panelba lakom, de sokat tudna velem mozogni.
Mert nem irodai munkám van, hanem edző vagyok, nagyon sokat és sokféle mozgástípust csinálok egy nap.
Vinném magammal napi szinten futni, biciklizni, kajakozni, így úszni is.
Vagy ha nem foxi, akkor milyen fajta lehetne jó még így.
Régóta szeretnék kutyát, most döntöttem el hogy lehetne.
Ez a videó is inspirált kicsit.
Én a helyedben akkor már mudit vagy pumit tartanék. A foxi is bírná a tempót, de kevésbé együttműködő fajta, és elég akaratos. Egyébként teljesen kezdőknek a mudi és a pumi is nehéz falat, de a foxi (meg a többi terrier) pláne az. De ha szempont, hogy elbírd a kutyát kézben, akkor én leginkább a mudit ajánlanám.
A vizsla, erdélyi kopó nagyon jól bírja a hosszú távú futást bicikli mellett is. Az erdélyi kopónak különösen jó az állóképessége.
A labrador is jól bírja a tempót, és a vizet is tutira szereti.
Akármit is veszel, mindenképpen egészségügyi garanciát adó tenyésztőtől vedd, egy szapis kutya kevésbé bírja a gyűrődést.
Ha nem ragaszkodsz fajtatiszta kutyához, akkor fajtamentésnél, menhelyeknél is találhatsz megfelelő kutyát, ráadásul egy felnőtt kutyával sokkal hamarabb elkezdhetsz aktívan sportolni, mivel egy kölyköt 1 éves koráig nem igazán szabad terhelni. Ha érdekel a mudi, akkor írj privátban, mert tudnék egy sporttársat ajánlani. :)
A mudival rosszak a tapasztalataim, és kinézetre pont olyan kutyafajta, ami nagyon unszimpatikus. Olyan kutyát meg nem akarok. Teljesen kezdő nem vagyok kutyatartásban, mert nagyon sok kutyánk volt, amíg kertes házban laktam, csak elkerültem szülői háztól és most panelban élek már egy ideje, de a kutya, meg a kutyával mozgás, sétálás, futás hiányzik.
Gondolkodom amúgy a menhelyen, mert nem szempont a fajtatisztaság. Lehet onnan szerzek valami foxi méretű, vagy foxi keverék kutyát.
Akkor a terrierek is jöhetnek, tapasztalattal és ilyen sok közös mozgással megfogja veled az Isten lábát.
Sok terrier keverék van menhelyen, illetve fajtamentőknél is nézz körül:
A videó egyébként nagyon jó, kár, hogy én túl félős vagyok az ilyen terepbiciklizéshez - így nekünk marad a közös futás.
Én egyébként így látatlanban őt ajánlanám Neked, nagyon jól néz ki a kutya, fiatal, sportos, jó természetű:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!