Ki tud valami tippet adni?
Figyelt kérdés
9 hetes mopsz kiskutyánkat a lakásban alomhoz szoktatjuk, a pisi már elsőre is ment neki, de a kaki még nem. Az alom egy műanyag alomtálcában van és mindig össze-vissza csúszkál a làba benne. Nincs valami ötletetek erre? Vagy a kaki szoktatàshoz? Ma reggel az alom mellé pisilt, pedig tegnap kétszer is alomba talàlt.2014. máj. 26. 04:25
1/9 anonim válasza:
Mondjuk alom helyett (miután megkapta az oltásokat) ki kéne hordani. Nem macska, hogy alomba csináljon. Ezzel megalapozod a következő kérdésed: "Hogyan tudom leszoktatni az alomról?".....
2/9 anonim válasza:
Ki kell vinni, még kicsi először úgyis be fog piszkítani de egy idő után megtanulja, hogy jeleznie kell ha pisilni akar. Aztán 1 éves korában már 9 órát is kibír pisi nélkül, de akkor is le kell hordani.
3/9 A kérdező kommentje:
Mèg nem tudom kivinni mert nem kapta meg az oltásait, max csak a ház elé lehetne levinni, de sok kutya jàr erre, féltem levinni.
2014. máj. 26. 08:27
4/9 anonim válasza:
Ez hülyeség, vidd le! Képzeljétek el,hogy a cipőtökön, ruhátokon is fel tudjátok vinni. Ez nagyon fontos időszak neki, ne foszd meg tőle. Aztán meg pár hét múlva jössz azzal a kérdéssel,hogy nem akar lent pisilni a kutya és hasonlók. Ne bandázzon kutyákkal, de vidd le. Próbálj tiszta helyet keresni. Az én kutyáimnak sosem volt bajuk, illetve udvaron belül is el tudja kapni. 9hetesen már van benne 2 oltás. Arról nem is beszélve, csúnya dolog, de ez is a szelekció része, ha gyengébb elkap minden szart, ha erősebb túléli.
5/9 anonim válasza:
9 hetesen tenyésztőtől vettem a kutyám, már csak egy veszettség elleni hiányzott neki. Gratulálok a szaporítós kutyádhoz, biztos, hogy nem kapott meg semmilyen oltást.
6/9 A kérdező kommentje:
Van oltàsa ugyanis kennelből való, de a veszettség oltás után is 2 hetet írnak amire kialakul a védettsège! Azért kösz!
2014. máj. 26. 08:51
7/9 anonim válasza:
A veszettség utáni védettség megvárása mind1, nem a veszettséget fogja elkapni,ha elkap valamit az biztos. A tenyésztők azt mondják persze, hogy 3-4 hónaposan vidd csak le, van amelyik állatorvos már 6 hónapot is mond. Nyilván hivatalosan legalább 2 hét, de szerintem hülyeség megvárni egy bérházas kutya esetében. Családi házba oké,hogy ne vidd sétálni. De lakásban többet árt ,mint használ. Az esélye utána is megvan,hogy elkap valamit.
8/9 anonim válasza:
Nyugodtan le lehet vinni a ház elé, vagy arra gondoltatok hogy örökre marad az alom? Mert akkor jó úton haladtok affelé. Ha megszokja, hogy bent lehet pisilni-kakilni, akkor baromi nehéz lesz kiszoktatni. És ugye a kutya szocializálásával nem akartok a veszettség oltásig várni??? Ha most nem is, de 3 hónapos kora után NYUGODTAN vigyétek kutyák közé, ugyanis nagyon fontos hogy jól szocializált legyen, valamint elölről kell kezdeni a szobatisztaságot is, 2 óránkénti levitellel.
9/9 anonim válasza:
Nem tudom, milyen almot használtok. Viszont a kavicsosat a kutya nem szereti. Belemennek az apró darabok az ujjai közé. A kutyáknak kell egy bizonyos szaginger ahhoz, hogy kakiljanak. Az alomban ezt nem kapja meg. Vidd csak le pórázon, kis területet kiválasztva és addig maradni, amíg nem piszkol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!