Ki ismeri a Bolonka Cvetna kutyafajtát?
És kinek van?
Tapasztalatok, vélemények...
Szerintem tündéri!
Nekem van 1 könyvem, minden kutyafaj benne van. A BOLONKA CVETNA egy kellemes megjelenésű, kis ternetű kutya. Farka a hátára kunkorodik.Szőrzete hosszú, selymes, hullámos vagy göndör.
Eredede: orosz kutyafajta. Oroszország határain kívül alig ismerik
Tulajdonságai: nyugodt, jó természetű, gazdájához ragaszkodó.
Lakásban és kertben egyaránt tartható kedvenc, hosszú szőrzete pedig rendszeres ápolást igényel
Magasság: 20-28cm
Testtömeg: 8-9kg
Táplálékigény: 600-650g/nap
Alomszám: 4-5 kölyök
Várható élettartam: 10-12 év
Remélem segítettem üdv
Szia,
nekem van egy bolonka cvetnám, most márciusban lesz 5 éves. Nagyon aranyos, fajtiszta kutya, Németországban vettük. Csak ajánlani tudom. Nem hullik a szöre, nem olyan kis ugatós, mint a többi kicsi kutyafajta, nagyon szereti a gyerekeket és általában mindenkit, könnyen nevelhetö. Imád sétálni, ismerkedni, nagyon játékos. Eddig még soha nem volt beteg, mert nincs túltenyésztve. A legjobb az, hogy mindenhova magunkal vihetjük, mert annyira pici, hogy senkit nem zavar, senki nem fél töle. Nagyon jóindulatú...Naponta 6 órát simán kibír egyedül otthon, mert addig nagyokat szundít. Utána viszont nagyon édesen a nyomodban mászkál és várja, hogy játszál vele. Családunk egyik legjobb döntése volt, hogy elhoztuk. Csak ajánlani tudom....:)
Sziasztok!
Nálam van Bolonka ,Magyarországon én honosítottam,és nálam volt az első alom tavaly. A standard sajnos amit a Magyar oldalak írnak hibás. A magassága 24- 26cm 1,5-4 kg lehet. A szőr szín is meghatározott fehér nem lehet ill.20%megengedett,de nem kívánatos. Valóban nagyon kedves aranyos kiskutya nagy szívvel.Ha valaki nem ismeri az nagyon sokat veszít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!