Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaiskolába benézhetek csak...

Kutyaiskolába benézhetek csak nézelődni? Vagy segíteni? Vagy elküldenek a fenébe?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, gondolkozom egy saját kutya vásárlásán. A németjuhász vagy a belga juhász a két esélyes és nagyon szeretnék vele őrző-védő tanfolyamra járni, mindenfélére megtanítani. A gond csak ott van, hogy eddig csak videókat láttam ilyen kutyaiskolákról például, ahol ilyeneket tanítanak és megvan a fejemben a kép az álomkutyáról, aki majd ugyanúgy jön mellettem, mint azok a kutyák a videókban és mi leszünk a tökéletes páros. De tudom magamról, hogy hajlamos vagyok felépíteni magamban ilyen képeket anélkül, hogy előbb jobban utánanéznék, hogy hogyan lehetne ezt elérni, képes vagyok-e én is ilyen helyre járni és időt, fáradtságot nem kímélve gyakorolni, foglalkozni a kutyussal.

Ezért nagyon szeretném, ha mondjuk segíthetnék a kutyaiskolában vagy legalább csak megnézhetném, hogy mi hogy megy. Szeretnék egy kis tapasztalatot szerezni, hogy mit hogy kell csinálni. És akkor eldönthetem, hogy bírnék-e egy ilyen kutyával.

Szerintetek hülyeség?

2014. máj. 24. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb ha felhívod a sulit és megkérdezed. Bár őszintén szólva nem hiszem, hogy ezt bárki megengedné. A kutyaiskola eleve nem a kutyának van, hanem a gazdának, kétlem, hogy ingyen engednék, hogy részt vegyél rajta.

Arra pedig, hogy a fajáról tájékozódni tudjál, kiválóan alkalmasak a tenyésztők. Tőlük bármit lehet kérdezni a fajtával kapcsolatban, és ha kiállításokra is eljársz, akkor testközelből is szerezhetsz némi tapasztalatot.

2014. máj. 24. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Sztem meg az a kutyaiskola, amelyik nem engedni a leendő "páciensét" nézelődni, az egy idióta.

De csak nézelődni!!!

2014. máj. 24. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem megengedik, hiszen nekik is pluszt jelent az ha többen akarnak majd oda menni és nem csak elkergetik őket.
2014. máj. 24. 20:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudnál mit segíteni egy kutyaiskolában. Oda a gazdi, a kutya és a kiképző kell. Rajtuk kívül mindenki más útban van. Tapasztalatot szerezni csak akkor fogsz, ha már kutyával mész oda. Addig lehet jobb, ha nem látod ki hogyan csinálja, nehogy egy rossz technikát vegyél át mástól.

Amire biztosan szükséged lesz, az a fizikai erő, strapabíró póráz, és határozottság. Ugyanis egy kemény, adrenalinnal felajzott kutyát másképp nem fogsz tudni irányítani. Én azt mondom, hogy egy növendék vagy felnőtt menhelyi németjuhász keverékkel jobban járnál több szempontból is.

2014. máj. 24. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztosan lesz iskola, ahova mehetnél. Nálunk is járt egy kislány 4 évvel ezelőtt. Nem volt kutyája. Aztán egy-egy már remekül képzett kutyát kapott a kezébe és dolgozhatott vele. Ma már majdnem felnőtt lett a kislány és nemrég vidékről jött hozzánk egy vállalt kutyával látogatóba, mert oda költöztek. Az a vállalt kutya pedig nagyon szépen dolgozott vele.
2014. máj. 24. 21:33
 6/6 Szilvi & Argos ***** válasza:

A modernebb tanfolyam rendszerű sulikba figyelőnek mehetsz. A hagyományos sportkutyás sulikba is, ha normális a vezető :)

Segíteni eleinte tuti nem lehet, későbbiek meg múlnak rajtad és az oktatókon

2014. máj. 24. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!