A hétvégén engedelmességi vizsga lesz a kutyámmal. Van egy két hibája amit itthon elvégez szépen, de a kutyaiskolába rosszul csinálja. Hogyan korrigálhatom ezeket?
Hát ennyi infó alapján így hirtelen négy dologra tudnék tippelni:
1) te vagy túl izgatott, és ezt veszi át a kutya (vizsgán ez extrém módon ki tud jönni)
2) nem szokta meg, hogy kutyák között van, naná hogy nem figyel semmi másra (ha otthon csak "steril" környezetben gyakorolsz vele, akkor ez simán előfordulhat)
3) nincs rendesen lefárasztva, szintén nyilvánvaló, hogy nem a munkával fog foglalkozni
4) tényleg nincs tekintélyed a szemében, úgyhogy azt csinál, amit akar.
De hát konkrét megoldásért látni kéne titeket szakembernek, így távolról nem nagyon lehet megmondani, hogy mi a hiba... :) Én sulit váltanék a helyetekben.
Ne vizsgázz még most.
Másik iskola.
Jobb helyeken a vizsga szituációt egy-egy vizsga előtt gyakorolni szokták.
Nekem tavaly nyáron két hét állt rendelkezésre hogy letegyem az öt éves kutyámmal a vizsgát. Máskülönben nem tudtam volna dolgozni vele.
Elsősorban az oktató a ragaszkodást akarta megerósíteni, mert bár szuka kutya, viszont fajtájából adódóan minden kutyával verekedni akar.
Ezért az oktató megfogta nyakörvénél fogva. Én egyenesen előre mentem úgy 150 m.t. Kutyám le se vette a szemét rólam. Majd mikor megfordultam, az oktató elengedte, és a kutyám röpült felém. Nem érdekelte a pálya szélén levő kutya. Amikor közelített, hátrálnom kellett és amikor teljesen odaért, velem szembe leült. Mi használtunk juti falatot, hanem a gyakorlat végén a kutya szabályosan lábhoz jött, és nagy paskolás volt a juti. Nekem a kutyák nem a kajáért dolgoznak hanem miattam.
Viszont neked erősen javasolnám a párizsit vagy a virslit felkockázva. Sokkal könnyebben lehet dolgozni úgy, mint piskótát csócsálni.
8 as vagyok javítok:
Mi NEM használtunk jutifalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!