Bullmasztiff? Cane corso? Rottweiler? Melyiket válasszam kis gyerekek mellett majdnem első kutyának?
Nagyon Bullma párti vagyok, de a férjem ódzkodik egy kicsit a nyáltól, Ő inkább Rotit szeretne, vagy Cane corsót. 37-43 évesek vagyunk és 3 gyerekkel büszkélkedhetünk, elmondhatom, hogy benőtt a fejünk lágya már, és eljött az ideje, hogy legyen egy kutyánk. Azt nem mondtam, hogy lakásban élünk, (nagy nappalival) de rengeteget tudnánk vele foglalkozni, sok a park, a szabad terület, kisebb erdő is van a közelünkben. (Én a legkisebb gyerekünkkel aki 2,5 éves itthon vagyok, Ő asztmás, és allergiás sok mindenre de nem a kutyaszőrre!)Nekem volt már kutyám, de nem benti kutya volt, csak udvari 13 évig élt egy Németjuhász kan volt. Nagy kerttel rendelkeztünk, így sok dolgom nem volt vele. Sajnos a volt férjem úgy nevelte, hogy lehetetlen volt sétáltatni, mert nem volt szocializálva más állatokhoz. Így a kifésülésen és az etetésen kívül nem sok dolgom volt vele. Aztán volt egy kan tacskónk,(Ő is kinti kutya volt) aki annyira szökős volt, hogy olyan kutya biztosan nem kéne többször :D
A férjemnek soha nem volt kutyája, gyerekkorában sem.
Szóval azon gondolkodunk, hogy melyik legyen? Bullma, Roti, Cane corso? Mindegyikről sok jót olvastunk, de nekem a Bullma...
Ki miért és melyiket ajánlaná majdnem első kutyásoknak?
Én is lelombozlak. Ne vállalj be három gyerek mellé ilyen kutyát. Egyébként mind a három nyálzik, mint az állat.
Rotiról nem tudok nyilatkozni, sose volt. Bullmacim volt, egy bamba birka, aki a lakásban végigaludta azt a 9 órát, amíg én dolgoztam. Akkor még nem volt gyerekem, de jól tűrte a gyereknyúzást. És kutyára nyálzik.
Cane corso van most. Mindent elvisel a 2 és 6 éves gyerekeimtől, persze nem gyötörhetik a kutyát. Ő is nyálzik mellékesen.
Nagyon-nagyon jó kutyák, jó házőrzők, imádják a gyerekeket, de nem ajánlom első kutyának őket.
Vesztek egy könnyen kezelhető kutyust, jártok kutyaiskolába, Ti megtanuljátok, amit kell ( a kutya tudja) és ha az a kutya jól sikerült, akkor be lehet vállalni egy ilyen blökit.
C. Millan meg tök szuper, de azért más az élet, mint amit Te látsz a tévében.
Utsó vagyok:
Nekem úgy lett a bm első kutya, hogy ajándékba kaptam. Be is voltam tojva, hogy mi lesz vele/velem. Azt hiszem, hogy én egyszerűen kifogtam egy nagyon nyugis egyedet. Velünk egy házban élt egy pár, bm+boxer. Volt, hogy úgy összeverekedtek, hogy a folyosón minden véres volt!
A cc meg nagyon sokszor bepróbálkozott fiatal korában, sokszor kellett megbeszélni vele, hogy hányas a kabátja. Nehezebben kezelhető, mint egy bm.
Kedves első: ha szerinted ezek agresszív kutyák, akkor te csak szarul nevelteket ismersz. (Ha ismersz...)
Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásotokat és várom a többit is :)
Tudom, hogy makacs vagyok, de a Bullma a maga "bárgyú" természetével teljesen megfogott. Mint mondtam, lexikálisan nagyon vágom mit lehet, és mit nem, de szeretném nagyon!!! Érzem magamban azt, hogy vagyok olyan erős, és a férjem is, hogy megbirkózzunk egy Bullmacival :)
Beszéltem a tenyésztőjével (többel is, de az egyik mellett kikötöttem), mindent elmondtam neki magunkról, és van egy kis szukája akit nekünk ajánl.
Ezt írta róla (a lényeget...): Ő egy kiegyensúlyozott természetű kiskutya. Az alomban nem viselkedik agresszíven ,nem uralkodik de ha kell határozottan megvédi magát. Ő egy közepes energiaszintű kiskutya.
Minden kiskutya nagyon szép, nagyon cuki, így ezt nem is kell külön hangsúlyoznom, de ha nem lenne szép, akkor sem érdekelne! Csak az a lényeg, hogy egészséges legyen épp úgy testileg, mint idegileg, szellemileg... Nem akarom tenyészteni majd, főleg nem szaporítani!!! így mindenképp ivartalaníttatni fogom.
A bm, cc tulajdonos vagyok.
Az amstaffot pont ugyanúgy nem ajánlom, mint a többit. Egyébként meg pont jövő héten hozzuk el az új kiskutyát, aki egy amstaff :)
Na, ha ennyire akarod, akkor valóban inkább a bm.
Megkérdezhetem, hogy melyik tenyésztőtől veszed a kutyát?
Ezek közül egyik sem első kutyának való. Az, hogy volt egy nj-tek, meg egy tacsitok, semmit se jelent, mert ahogy le is írtad, nem foglalkoztál velük igazából semmit.
Szerintem keresgéljetek még más fajtákat, mert a három közül egyik sem nektek való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!