Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bullmasztiff? Cane corso?...

Bullmasztiff? Cane corso? Rottweiler? Melyiket válasszam kis gyerekek mellett majdnem első kutyának?

Figyelt kérdés

Nagyon Bullma párti vagyok, de a férjem ódzkodik egy kicsit a nyáltól, Ő inkább Rotit szeretne, vagy Cane corsót. 37-43 évesek vagyunk és 3 gyerekkel büszkélkedhetünk, elmondhatom, hogy benőtt a fejünk lágya már, és eljött az ideje, hogy legyen egy kutyánk. Azt nem mondtam, hogy lakásban élünk, (nagy nappalival) de rengeteget tudnánk vele foglalkozni, sok a park, a szabad terület, kisebb erdő is van a közelünkben. (Én a legkisebb gyerekünkkel aki 2,5 éves itthon vagyok, Ő asztmás, és allergiás sok mindenre de nem a kutyaszőrre!)Nekem volt már kutyám, de nem benti kutya volt, csak udvari 13 évig élt egy Németjuhász kan volt. Nagy kerttel rendelkeztünk, így sok dolgom nem volt vele. Sajnos a volt férjem úgy nevelte, hogy lehetetlen volt sétáltatni, mert nem volt szocializálva más állatokhoz. Így a kifésülésen és az etetésen kívül nem sok dolgom volt vele. Aztán volt egy kan tacskónk,(Ő is kinti kutya volt) aki annyira szökős volt, hogy olyan kutya biztosan nem kéne többször :D

A férjemnek soha nem volt kutyája, gyerekkorában sem.

Szóval azon gondolkodunk, hogy melyik legyen? Bullma, Roti, Cane corso? Mindegyikről sok jót olvastunk, de nekem a Bullma...

Ki miért és melyiket ajánlaná majdnem első kutyásoknak?

2014. máj. 23. 01:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
79%

Én is lelombozlak. Ne vállalj be három gyerek mellé ilyen kutyát. Egyébként mind a három nyálzik, mint az állat.

Rotiról nem tudok nyilatkozni, sose volt. Bullmacim volt, egy bamba birka, aki a lakásban végigaludta azt a 9 órát, amíg én dolgoztam. Akkor még nem volt gyerekem, de jól tűrte a gyereknyúzást. És kutyára nyálzik.

Cane corso van most. Mindent elvisel a 2 és 6 éves gyerekeimtől, persze nem gyötörhetik a kutyát. Ő is nyálzik mellékesen.

Nagyon-nagyon jó kutyák, jó házőrzők, imádják a gyerekeket, de nem ajánlom első kutyának őket.

Vesztek egy könnyen kezelhető kutyust, jártok kutyaiskolába, Ti megtanuljátok, amit kell ( a kutya tudja) és ha az a kutya jól sikerült, akkor be lehet vállalni egy ilyen blökit.

C. Millan meg tök szuper, de azért más az élet, mint amit Te látsz a tévében.

2014. máj. 23. 08:52
 12/32 anonim ***** válasza:
66%

Utsó vagyok:

Nekem úgy lett a bm első kutya, hogy ajándékba kaptam. Be is voltam tojva, hogy mi lesz vele/velem. Azt hiszem, hogy én egyszerűen kifogtam egy nagyon nyugis egyedet. Velünk egy házban élt egy pár, bm+boxer. Volt, hogy úgy összeverekedtek, hogy a folyosón minden véres volt!

A cc meg nagyon sokszor bepróbálkozott fiatal korában, sokszor kellett megbeszélni vele, hogy hányas a kabátja. Nehezebben kezelhető, mint egy bm.

Kedves első: ha szerinted ezek agresszív kutyák, akkor te csak szarul nevelteket ismersz. (Ha ismersz...)

2014. máj. 23. 08:56
 13/32 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásotokat és várom a többit is :)

Tudom, hogy makacs vagyok, de a Bullma a maga "bárgyú" természetével teljesen megfogott. Mint mondtam, lexikálisan nagyon vágom mit lehet, és mit nem, de szeretném nagyon!!! Érzem magamban azt, hogy vagyok olyan erős, és a férjem is, hogy megbirkózzunk egy Bullmacival :)

Beszéltem a tenyésztőjével (többel is, de az egyik mellett kikötöttem), mindent elmondtam neki magunkról, és van egy kis szukája akit nekünk ajánl.

Ezt írta róla (a lényeget...): Ő egy kiegyensúlyozott természetű kiskutya. Az alomban nem viselkedik agresszíven ,nem uralkodik de ha kell határozottan megvédi magát. Ő egy közepes energiaszintű kiskutya.

Minden kiskutya nagyon szép, nagyon cuki, így ezt nem is kell külön hangsúlyoznom, de ha nem lenne szép, akkor sem érdekelne! Csak az a lényeg, hogy egészséges legyen épp úgy testileg, mint idegileg, szellemileg... Nem akarom tenyészteni majd, főleg nem szaporítani!!! így mindenképp ivartalaníttatni fogom.

2014. máj. 23. 09:24
 14/32 anonim ***** válasza:
37%
Elhiszem,hogy könnyű beleszeretni egy fajtába és nehéz lemondani róla,de tényleg jól fontold meg,hogy lesz e időd és energiád majd oviba mászkálás,iskola,tanulás egyebek mellett a kutyára. Szép az elméleti tudás és hasznos is,de sajnos ezt kutyája válogatja. Olyan mint a gyereknevelés elmélete,de élőben sose úgy történnek a dolgok:) A staffi szerintem jó választás lehetne, és a masztiff tényleg iszonyat nyálas, nem hiszem,hogy örülnél neki ha egész nap nyálban úszna a legkisebbik :D
2014. máj. 23. 09:33
 15/32 anonim ***** válasza:
66%
Érdekes, hogy a bullmáról le akar mindenki beszélni, és pont az amstaffot ajánlják, amit én mondjuk végképp nem ajánlanék kezdőnek. Össze sem hasonlítható a két kutyát, akinek egy bullma nagy falat, egy staff végképp az. Egyébként szerintem ha ennyire álmod a bullma és ennyire készülsz rá, és látszik hogy tényleg érdekel a dolog vállald be. Ennél sokkal kevésbé felkészültebb gazdák is vesznek pit bullt meg rotit (mondjuk többnyire meg is van az ára..)
2014. máj. 23. 09:46
 16/32 anonim ***** válasza:
66%

A bm, cc tulajdonos vagyok.

Az amstaffot pont ugyanúgy nem ajánlom, mint a többit. Egyébként meg pont jövő héten hozzuk el az új kiskutyát, aki egy amstaff :)

Na, ha ennyire akarod, akkor valóban inkább a bm.

Megkérdezhetem, hogy melyik tenyésztőtől veszed a kutyát?

2014. máj. 23. 10:44
 17/32 anonim ***** válasza:

Ezek közül egyik sem első kutyának való. Az, hogy volt egy nj-tek, meg egy tacsitok, semmit se jelent, mert ahogy le is írtad, nem foglalkoztál velük igazából semmit.

Szerintem keresgéljetek még más fajtákat, mert a három közül egyik sem nektek való!

2014. máj. 23. 11:18
 18/32 A kérdező kommentje:
Rendben akkor mit szóltok egy Leonbergi kutyához? Vele a lakásban csak a hosszú szőre miatt aggódnék...
2014. máj. 23. 12:08
 19/32 Imola Ágnes ***** válasza:
Leonbergi szerintem jó lenne, a természete nagyon tetszik. A szőrét, bár ápolni kell, de nem hinném, hogy nagyon nagyon vészes. Esetleg keress fórumon pár leonbergi gazdit, vagy hasonló "szőrű" kutysokat, akik lakásban tartják azokat, ők mondanak pár tippet.
2014. máj. 23. 12:18
 20/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, megírom majd, hogy hogy döntöttünk. Bullma és Leonbergi a két lehetséges befutó. Mind a kettő nagyon nagyon közel áll hozzám. Nehéz döntenem. Írjatok még!!! Köszi
2014. máj. 23. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!