Az ivartalanítás hátrányait miért nem említi SENKI? Van valakinek kellemetlen tapasztalata miután ivartalaníttatta kutyáját? Sajnos nekem igen.
A kutyád honnan van? Mert ha mondjuk az apród.hu oldalról vásároltad, akkor könnyen lehet, h az ivartalanítás hozta ezt ki belőle.
A csontritkulás valószínűleg már ott lappangott benne.
A másik megoldás az, h rossz orvosnál műttetted meg. Keress másikat.
Keress más kifogást - nemzetközi szinten a fél agilitys mezőny ivartalan, valamint versenyszerű frisbeesek nagyon nagy része, mert tüzelő szukával nem lehet indulni versenyen, így inkább mindenki ivartalanít minth bevállalják h egy nagy versenyt ezért bukjanak.
Labradorom van, 2. tüzelés után ivartalníttattuk, 16 hónaposan - 2 éves korától agilityztünk, versenyszerűen, 3 VBn és 5 EOn voltunk, most 10 éves és semmilyen problémája nincs, se belső szervi, se mozgásszervi, se hormonális...anno kivettek mindent, direkt kértük, h ne csak elkössék.
1-1
Tehát h versenysportra alkalmatlan akkor a hibát ne az ivartalanításban keresd...
Akkor az orvos mondott hülyeséget. Ráférne némi továbbképzés.
Csontritkulás sokkal inkább táplálási probléma kombinálva esetleg öröklött tulajdonsággal. Semmi köze az ivarossághoz.
Az agresszivitás pedig nevelés kérdése.
Na azért az orvosok szava sem mindig szent... Ismerek én is olyan orvost akitől én előbb megállapitom, hogy mi baja van egy kutyának és max csak oltásra, injekcióra viszem hozzá a kutyát, mert azt legalább szépen beadja, de semmi mást.
Volt itt gyulladásgátló injekciót adni a kutyának 2 nappal ivartalanitás után, hogy ne kelljen ez miatt becipelni a városba és a szüleim rákérdeztek, hogy a varratokat nem szedné e ki, hogy akkor se kelljen utaztatni a kutyát, erre azt válaszolta, hogy ó hát nem kell azt kiszedni onnan, majd kipotyog van benövi és jó lesz.:D Az más kérdés, hogy ha azt mondja, hogy kiszedi, akkor se biztam volna rá, nem is értem miért kérdezték meg.
Szóval a te orvosod is elég hülyeséget beszél, mert szerintem innen egyik gond sem fogható az ivartalanitásra. Persze rálehet, ha ettől jobban érzed magad.
Óriás testű kutyáknál a túl korai ivartalanításnak lehet negatív hatása a növekedésre, a csontokra és az ízületekre. Ez speciális, egyedi probléma, nem érinti az összes fajtát, nyilván azért nem találkoznak vele annyian.
Viszont, ez nem az ivartalanítást pártolók hibája, hanem az orvosodé, mert neki ezt tudni kellene. Vagy neked kellett volna jobban utána nézni, vagy jobb helyen kellett volna venni a kutyát, ahol erre felhívja a figyelmedet a tenyésztő.
Nekem pl. a tenyésztő az ivartalanítás témánál kifejezetten hangsúlyozta, hogy a fajtánál nem a minél korábbi időpont az ideális.
Ne az ivartalanítást utáld ezért, hanem azt, aki tájékozatlanul csinálta. Az állatorvosoknak haladni kell a korral, ilyen alap dolgokhoz érteni kell, semelyik hülye típus nem jó. Normálisat kell találni. Másnem úgy, hogy te utánanézel mindennek komoly oldalakon (nem fórumokon) hanem egyetemek anyagaiban, az utóbbi évek külföldi komolyabb cikkjeiben, tanulmányaiban és olyanhoz jársz, aki osztja a véleményedet. Én is elkoptattam vagy 6 állatorvost, mire olyan helyre járok, ahol elégedett vagyok, de még így sem mindig bízok vakon bennük és volt már igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!