Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ivartalanítás hátrányait...

Az ivartalanítás hátrányait miért nem említi SENKI? Van valakinek kellemetlen tapasztalata miután ivartalaníttatta kutyáját? Sajnos nekem igen.

Figyelt kérdés
2014. máj. 22. 14:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%
5 évesen lett ivartalanitva, méhgyulladás miatt. Inkontinencia, és pajzsmirigy betegség, vlamint szőrporblémák.
2014. máj. 22. 16:54
 12/30 Akiteki ***** válasza:
72%
9 kutyám és 3 macskám volt eddig ivartalanítva. Semmiféle hátrányuk nem volt belőle. Ezért nem írjuk le.
2014. máj. 22. 17:53
 13/30 Bozsikrisz ***** válasza:
72%

A kutyám 2 évesen lett ivartalanítva, most 7 éves. Ha bármi hátrányát tapasztaltam volna, leírnám, de semmi ilyen nincs.

Te mire gondolsz konkrétan?

2014. máj. 22. 18:13
 14/30 zsuzsabazsa ***** válasza:
21%
A szukámnak az ivartalanítás után bevizelési problémái adódtak élete végéig. A kanom meg melankolikus lett, egykedvű.
2014. máj. 22. 18:34
 15/30 anonim ***** válasza:
73%
Azért az ivartalanítást is el lehet cseszni. Műtét az is, akármennyire rutin. Ha már meg van a baj, sanszos, hogy van valahol máshol is, amit nem biztos, hogy észrevesznek. Ezért jobb 1. tüzelés után rögtön ivartalanítani, legalábbis a mi dokinénink szerint.
2014. máj. 22. 19:43
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két szukám van ivartalanitva, de eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam. Olyanok, mint előtte is voltak.
2014. máj. 22. 21:22
 17/30 anonim ***** válasza:

Köldöksérv eltávolítással együtt lett ivartalanítva a kan kutyánk. 'Hátránynak' annyit tudok írni, hogy hosszú ideig gyógyult a seb, varratszedés után még másfél hétig rajta kellett hagynom a gallért. Azóta viszont sokkal simulékonyabb és játékosabb.

Ha kan kutyád van, akkor a viselkedésbeli változás folyamatos, nem egyik napról a másikra megy. Kb 3 hónapot kell várni a 'végleges' eredményre. Szukákkal személyes tapasztalatom nincs.

2014. máj. 22. 23:13
 18/30 Imola Ágnes ***** válasza:
83%

Kérdező, konkrétan mi a panaszod?

Amúgy azért nem említjük a hátrányt, mert nincs. Több 100 kutyát ivartalanítottam, és egynél volt komolyabb komplikáció, éjszaka a menhelyen kiszedte az összes külső varratot, mert nem volt felügyelet alatt, de az is rendbejött. Hallottam én is olyanokat, hogy a kutya megváltozik, meg hasonlók, de ne felejts el néhány dolgot:

-a legtöbb kutyát kamaszkorban / előtt ivartalanítják

-ebben a korban minden kutya változik

-egyre dominánsabb lesz, nem hallgat majd a parancsokra, lelassul a növekedése.

Ez minden kutyánál megvan, és semmi köze az ivartalanításhoz, csak sokaknak könnyebb arra fogni a dolgot, mint elismerni, hogy nem jól nevelte.

2014. máj. 23. 08:17
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

az tuti,hogy az ivartalanítás a legjobb dolog ami a Városi Társként tartott kutyák életének megkönnyítésében szerepelhet.

persze mint minden műtétnek ennek is lehetnek kockázatai .sajnos.

de az biztos,hogy nagyságrendekkel kevesebb a gond és a baj az ivartalanított kutyával - macskával ,mint az ivarosakkal!

szerintem NEM AZ IVARTALANÍTÁSNAK VAN HÁTRÁNYA !

hanem magának a műtétnek lehetnek szövődményei .

2014. máj. 23. 11:30
 20/30 A kérdező kommentje:
De igen is az ivartalanításnak van hátránya....Második tüzelés után lett ivartalanítva, most ősszel. Nem az a sokat futkározó felhőtlen életet élő kutyus lett belőle. Rengeteget alszik, sokszor kedvtelen, borzasztó domináns lett (emiatt kutyasuliba is hordjuk, nem akar vedleni (!) és csontritkulása is lett, ami valószínű, hogy sokaknak azért nem tűnik fel, mert nem versenyszinten sportol a kutyájával. A kutyus szuka.
2014. máj. 23. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!