Az ivartalanítás hátrányait miért nem említi SENKI? Van valakinek kellemetlen tapasztalata miután ivartalaníttatta kutyáját? Sajnos nekem igen.
A kutyám 2 évesen lett ivartalanítva, most 7 éves. Ha bármi hátrányát tapasztaltam volna, leírnám, de semmi ilyen nincs.
Te mire gondolsz konkrétan?
Köldöksérv eltávolítással együtt lett ivartalanítva a kan kutyánk. 'Hátránynak' annyit tudok írni, hogy hosszú ideig gyógyult a seb, varratszedés után még másfél hétig rajta kellett hagynom a gallért. Azóta viszont sokkal simulékonyabb és játékosabb.
Ha kan kutyád van, akkor a viselkedésbeli változás folyamatos, nem egyik napról a másikra megy. Kb 3 hónapot kell várni a 'végleges' eredményre. Szukákkal személyes tapasztalatom nincs.
Kérdező, konkrétan mi a panaszod?
Amúgy azért nem említjük a hátrányt, mert nincs. Több 100 kutyát ivartalanítottam, és egynél volt komolyabb komplikáció, éjszaka a menhelyen kiszedte az összes külső varratot, mert nem volt felügyelet alatt, de az is rendbejött. Hallottam én is olyanokat, hogy a kutya megváltozik, meg hasonlók, de ne felejts el néhány dolgot:
-a legtöbb kutyát kamaszkorban / előtt ivartalanítják
-ebben a korban minden kutya változik
-egyre dominánsabb lesz, nem hallgat majd a parancsokra, lelassul a növekedése.
Ez minden kutyánál megvan, és semmi köze az ivartalanításhoz, csak sokaknak könnyebb arra fogni a dolgot, mint elismerni, hogy nem jól nevelte.
az tuti,hogy az ivartalanítás a legjobb dolog ami a Városi Társként tartott kutyák életének megkönnyítésében szerepelhet.
persze mint minden műtétnek ennek is lehetnek kockázatai .sajnos.
de az biztos,hogy nagyságrendekkel kevesebb a gond és a baj az ivartalanított kutyával - macskával ,mint az ivarosakkal!
szerintem NEM AZ IVARTALANÍTÁSNAK VAN HÁTRÁNYA !
hanem magának a műtétnek lehetnek szövődményei .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!