A kutyatenyésztők fizetnek adót?
Figyelt kérdés
Mert 600 euroért vettem külföldön a kutyám és csak adásvételit kaptam nyugtát nem ( adnak a kutyához elve nyugtát? ) és kíváncsi lennék, hogy fizetnek-e adót ők rá mert nekem nem úgy nézett ki.2014. máj. 21. 11:00
11/18 Akiteki válasza:
Nem igazán értem a kérdést. Mi köze hozzá a vevőnek, hogy az eladó hogyan adózik?
Egyébként meg az adásvételi szerződés erősebb okirat, mint egy nyugta.
Akinek van rajta haszna, annak adózni is kell. Az már részletkérdés, hogy melyik országban milyen szabályok alapján. Egy tenyésztő örül, ha nincs egy vagyon ráfizetése.
12/18 Akiteki válasza:
Csak egy példa: ha veszel egy lakást, arról sem kapsz nyugtát. Ezért van szerződés.
13/18 A kérdező kommentje:
Mert idővel szeretnék én is tenyésztő lenni és érdekelt.
2014. máj. 23. 14:17
14/18 Akiteki válasza:
A tenyésztésnél ez a legutolsó, amit tudni kell. Millió és egy mást kell hozzá megtanulni.
15/18 anonim válasza:
mivel ha a lakást adod el, azt mint magánszemély teszed nem pedig mint vállalkozó... ezért nem adsz nyugtát... elég vacak példa, mert semmi köze egymáshoz...
16/18 anonim válasza:
ha tenyésztő akarsz lenni, bemész, a helyi önkormányzathoz, ott megkérdezed mik a törvényi feltételek, és ők szépen részletes információkkal fognak szolgálni.
17/18 Akiteki válasza:
Hűűű, 71 % ! Inkább ne szólaltál volna meg!
Mi köze az önkormányzatnak a tenyésztéshez?
Minek szólsz bele olyasmibe, amiről gőzöd sincs?
És mi köze a vállalkozásnak a tenyésztéshez? Remélhetőleg nem kutyagyártó nagyüzemet szeretne a kérdező üzemeltetni, hanem komolyan gondolja a tenyésztést. Az pedig nem vállalkozás, nem biznisz, hanem egy piszokdrága hobby.
18/18 A kérdező kommentje:
xD kutyagyártó üzem xD Neeem, én komoly tenyésztő akarok lenni, anyagiak nem probléma.
2014. máj. 25. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!