Mert 600 euroért vettem külföldön a kutyám és csak adásvételit kaptam nyugtát nem ( adnak a kutyához elve nyugtát? ) és kíváncsi lennék, hogy fizetnek-e adót ők rá mert nekem nem úgy nézett ki.
feketézni mindenhol lehet, de ha hivatalosan csinálod, akkor fizetsz adót...
2014. máj. 21. 11:08
2/18 A kérdező kommentje:
De az én tenyésztőm feketézett vagy nem akkor?
2014. máj. 21. 11:24
3/18 anonim válasza:
ha nem kaptál nyugtát, akkor szerinted? mert szerintem feketézett...
2014. máj. 21. 11:27
4/18 anonim válasza:
Én még olyanról nem hallottam, hogy számla ellenében kutya. Nyilván úgy vannak elkönyvelve, mint őstermelők, meg aztán olyan sokat nem is tudnak őstermelni, hogy érdemleges haszon származzon belőle.
2014. máj. 21. 11:27
5/18 anonim válasza:
A hobbi állat tenyésztés nem őstermelői kategória, külön adószám van rá. Ha valakinek a bevétele nem éri el az éves 200 ezer Ft-ot, akkor elég a szerződés, és be sem kell vallani. Ha ennél magasabb a bevétel, akkor ki kell kérni az adószámot és kell adni számlát is.
A NAV ugyan úgy mehet próbavásárlásra, mint egy üzletbe, és mennek is.
Ennek ellenére még mindig sokan vannak, akik teljesen feketén és nagy mennyiségben szaporítják a kutyákat, de talán lassan azért lesz változás.
2014. máj. 21. 11:53
6/18 anonim válasza:
600 ezer ft pénzforgalomig vagy 200 ezer ft bevételig nem kötelező bevallani. De vedd azt, hogy a tenyésztők járnak kiállításra és rengeteg költségük van pl üzemanyag költség sokszor 20-30 ezer ft egy kiállításnál. Ezeket a normálisabb tenyésztők elteszik és egy esetleges NAV ellenőrzésnél ezt felmutatva valóban csak minimális lesz a haszon ami még nem adó köteles. Ez van magyar viszonylatban. Külföldön más a helyzet pl szlovákiában 3000 euró azaz 900 ezer ft pénzforgalomig nem kell adózni. Kutyáról számlát kiállítani nem lehet, csak ha az adás vételi szerződésben megemlíti külön a vételi árat. Kérdésedre a válasz szerintem a tenyésztők nem adóznak, de ez legalális keretek között van.
2014. máj. 21. 12:01
7/18 anonim válasza:
Miért nem adóznak szerinted? Ugyan úgy számlát kell kiállítani a kutyáról, mint bármi másról. Ugyan úgy számla ellenében lehet elszámolni a költségeket és ugyan úgy adóbevallást kell beadni róla, mint bárki másnak.
Itt a 200 ezer Ft a határ, és éves szinten számít. Akinek nem éri el a 200 ezret a kutyaeladásból származó bevétele, annak nem kell sem bevallani, sem adózni.
2014. máj. 21. 13:40
8/18 anonim válasza:
Én a papirok mellé kaptam nyugtát is a kutya áráról.
2014. máj. 21. 14:11
9/18 anonim válasza:
Nézd meg annak az országnak az adózási törvényét, ahonnan vetted a kutyát. Ami Magyarországon adótörvény, az nem biztos, hogy más országban is az.
2014. máj. 21. 14:27
10/18 anonim válasza:
Mi a tibeti masztiffunkat 600.000ft nek megfelelő euróért vettük törzskönyvvel mindennel, hát nagyon ráhívtam volna minden hatóságot, ha nem ad számlát...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!