Mikortól lehet kölyökkutyát tanítgatni?
Szerintem először pont elég annak a kiskutyának, hogy meg kell tanulnia a szobatisztaságot, meg hozzászokni a pórázhoz, emberekhez, állatokhoz.
Utána jöhetnek a bonyolultabb dolgok. Egy pár hónapos csecsemőtől sem várja el senki, hogy írni tanuljon. Már csak azért sem, mert alkalmatlan még a keze az íráshoz.
Kb így van a kiskutyákkal is. 4-5 hónaposan már megpróbálkozhatsz vele.
Az én kutyám 3 hónapos, egy hete van nálunk de csak még az ült tudja.Én még várok az én kiskutyámmal pár hetet hogy minket is jobban megszokjon, meg még nem is volt sétálni, pórázhoz sincsen szoktatva.Másrészt pedig sosem marad nyugton, így nehéz őt tanítani.
Ellehet már kezdeni szerintem tanítani, de csak lassan, naponta párszor 5-10 percet, és játékosan tanítsd őt! Mármint... na mindegy. :)
5 hónapos kutyusom van most. 15-20 méterről megy az ültetés fektetés. Az állítás még csak 5-10ről. A lábnál követéses már egész stabil majd lehet szorosabb de az még rá.. amúgy a kutya pörög, forog, tolat, pacsit ad, be tud jönni lábához meg a lábaim közé is ha azt kérem, felugrik az ölembe, ha felemelem a lábam akkor átugorja.
Most kezdjük az előre küldést, és azt hogy úgy kukucskaljon át valami alatt hogy a feje felett kapaszkodik :D
És mielőtt megkapom. A kutyának van kölyökkora ezeket a dolgokat napi 3-4 szer 5 6 percben tanulunk utána meg vagy 20 perc játék van vagy labdázás. Azaz naponta 20 perc kb hogy ennyit tud, és nagyon élvezi amikor foglalkozunk így is vele.. meglátja a klikkert és ki kell magából úgy örül.. pedig amúgy is szoktunk játszani de az ilyen közös dolgokat nagyon élvezi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!